Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αρκτικές ρότες: Από το 2040 και βλέπουμε...

arktikes rotes 0053

Ρεαλιστική προσέγγιση του θέματος αρκτικές ρότες, που αφορά στην εκτεταμένη χρήση του από εμπορικά πλοία επιχειρήθηκε πρόσφατα σε σύσκεψη υπουργών της αρκτικής ζώνης στο Tromsø όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Guardian. Από τα στοιχεία που αναφέρονται συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες , τεχνικές και όχι μόνο, που σχετίζονται με τη διέλευση από αρκτικές ρότες, γίνετε αναφορά στο θέμα των κλιματικών αλλαγών ενώ συμπεριλαμβάνεται και η παράμετρος του κόστους με έμφαση στα καύσιμα.

Ουσιαστικά μέχρι ώρας φαίνεται να είναι φθηνότερη για μία σειρά λόγους η επιλογή της σύνδεσης της Ασίας -(Κίνας)- μέσω Σουέζ με την Ευρώπη παρά από την βόρεια πλευρά και παρά το γεγονός ότι ο ναυτιλιακός τομέας έχει αρχίσει να επενδύει στις ρότες αυτές ενώ κράτη με «πρόσωπο» στις ρότες αυτές βρίσκονται στην σχηματοποίηση πολιτικών με προφανείς λόγους.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν γίνει εμπορικού χαρακτήρα διελεύσεις αλλά σε χρονικές περιόδους όπου αυτό καθίσταται δυνατό καθώς διαγράφονται περάσματα μέσα από τις παγωμένες επιφάνειες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter