Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δέκα δις επενδύει η China Shipping Container Lines σε ULCS

cscl 984

Δέκα ultra large πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (ULCS) της τάξης των 20.000 teu έκαστο, παρήγγειλε η China Shipping Container Lines (CSCL) συνολικής αξίας άνω του 1,5 δις δολαρίων. Η είδηση για την παραγγελία που παρουσιάστηκε στην Wall Street Journal (WSJ), έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης παραγγελίας για οκτώ επίσης νεότευκτα 14.000 teu, γεγονός που εμφανίζει την διάθεση και της συγκεκριμένης εταιρείας να αυξήσει το δυναμικό της σε teu αλλά και σε νεότευκτα πλοία.

Να σημειωθεί ότι η κινεζική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργήσει ευνοϊκό καθεστώς για τη συνένωση των κινεζικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων σε μια γενικευμένη προσπάθεια, αφενός ανάπτυξης του υπό κινεζικής σημαίας στόλου και της «υπέρ» - κάλυψης των αναγκών του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού αλλά και της απάντησης στον ανταγωνισμό, στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης από τις λοιπές συμμαχίες.

Να σημειώσουμε ότι τελευταία, η MSC φάνηκε να «παίρνει κεφάλι» - ηγείται με τη δρομολόγηση των MSC Oliver, Oscar και Zoe, που είναι παρόμοιας δυναμικότητας ελαφρώς όμως μικρότερα σε σχέση με της OOCL, η οποία διαθέτει πλοίο 21.150 teu χωρητικότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter