Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φαντασμαγορική η τελετή εγκαινίων της νέας Διώρυγας του Σουέζ

suez1 thumb large

Σε μια φαντασμαγορική τελετή, παρουσία πολλών ξένων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και οι πρωθυπουργοί της Ρωσίας και της Ελλάδας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εγκαινίασε τη νέα Διώρυγα του Σουέζ, που πιστεύεται ότι θα δώσει ανάσες ανάκαμψης στη δοκιμαζόμενη οικονομία της χώρας του.
Στην ομιλία των εγκαινίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του θα νικήσει την τρομοκρατία. Στη συνέχεια υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το πρώτο εμπορικό σκάφος που μπήκε στη νέα διώρυγα.
Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η Νέα Διώρυγα του Σουέζ και η βιομηχανική ζώνη που πρόκειται να δημιουργηθεί γύρω της θα σφραγίσουν την αναγέννηση της αιγυπτιακής οικονομίας, παρά τον σκεπτικισμό που εκφράζουν ορισμένοι. Το σχέδιο, που ολοκληρώθηκε σε έναν χρόνο κατ' εντολή του προέδρου Σίσι, περιλάμβανε τη διάνοιξη ενός καναλιού παράλληλου με το ήδη υπάρχον από το 19ο αιώνα που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Επιπροσθέτως, στην παλιά διώρυγα, τον συντομότερο θαλάσσιο δρόμο από την Ευρώπη για την Ασία, έγιναν έργα διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter