Κυρ05192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκθεση Manpower: Ικανοποιημένοι οι ναυτικοί από τη ζωή στη θάλασσα

tenn

Η πλειοψηφία των ναυτικών είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή στη θάλασσα, δείχνουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της νέας έρευνας που διεξάγει η Manpower για λογαριασμό της BIMCO και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Η έκθεση BIMCO / ICS Manpower, η οποία δημοσιεύεται κάθε πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από το 1990, παραδοσιακά βασίζεται σε δύο κύριες πηγές δεδομένων από τα οποία υπολογίζεται η τρέχουσα προσφορά και τη ζήτηση ναυτικών.

Από ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν οι ναυτιλιακές εταιρείες και ένα ερωτηματολόγιο που το συμπληρώνουν οι εθνικές ναυτικές διοικήσεις.

Εκτός από αυτές τις πηγές, η νέα έκθεση της Manpower θα ζητήσει επίσης τις απόψεις από ένα μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, καθηγητών ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, πράκτορες, συνδικάτα και εργαζόμενους σε λιμάνια. Μέχρι τώρα περισσότεροι από 500 ναυτικοί, από 40 και πλέον εθνικότητες, συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο.

Η ικανοποίηση από την ζωή στο πλοίο, η έγκαιρη καταβολή των μισθών και οι ευκαιρίες προώθησης της καριέρας τους ήταν οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις στην ερώτηση σχετικά με τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρέασαν τις αποφάσεις των ναυτικών για να παραμείνουν στο σημερινό εργοδότη τους..

Επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 66% των ναυτικών που ανταποκρίθηκαν στην έρευνα εκτίμησαν ότι θα χρειαστούν λιγότερο από τρεις μήνες για να εξασφαλίσουν μια άλλη δουλειά στον κλάδο, εφόσον επιλέξουν να εγκαταλείψει την εταιρεία στην οποία εργάζονται σήμερα.

Επίσης οι βασικές αποδοχές και η πρόσβαση στο internet ήταν οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις που δόθηκαν για να περιγράψουν τις βελτιώσεις που βίωσαν τα τελευταία δυο χρόνια στη ζωή τους στη θάλασσα.

Επίσης πολλοί από τους ερωτώμενους δίνουν μεγάλη σημασία στην αξία της ναυτικής εκπαίδευσης για την βελτίωση της ναυτικής τους σταδιοδρομίας. Η ζωή στη θάλασσα είναι συναρπαστική, προκλητική και προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Οι δεξιότητες που ο καθένας μπορεί να λάβει από αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο στην ξηρά, ανέφερε ένας από τους ερωτώμενους ναυτικούς.

Ένας ναυτικός απάντησε επίσης ότι "πρόκειται για μια μεγάλη καριέρα, αλλά και ένα ολοένα, πιο τεχνικό και διοικητικό επάγγελμα παρά για μία περιπέτεια"

Σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας ο κ. Aron Sorensen, επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος Ναυτιλίας στο BIMCO, δήλωσε ότι η έρευνα έχει δώσει πληροφορίες για τις απόψεις των ναυτικών σήμερα. Η κατανόηση των βασικών θεμάτων για τους ναυτικούς είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την προσέλκυση και την πρόσληψη ταλαντούχων νέων στην ναυτιλιακή βιομηχανία.
Από την πλευρά της η κα. Natalie Shaw, Διευθυντής της Πολιτικής για την απασχόληση στο ICS, σχολίασε ότι έχει ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της έρευνας με στόχο καθηγητές σε ιδρύματα ναυτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter