Σαβ01112025

Last updateΠαρ, 10 Ιαν 2025 11pm

EMSA: Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Α. Αναστασάκος

anastasakos-agisilaos-33

Θετική εξέλιξη για την προώθηση των συμφερόντων της Ελληνικής ναυτιλίας και σημαντική διάκριση, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το ΥΝΑ, την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Διοικητικής και Οικονομικής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.) του EMSA για την τριετία 2015-2018, Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και Διευθυντή Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, Αγησίλαου Αναστασάκου.

Η εκλογή συνέβη κατά τη διάρκεια των εργασιών της 40η Συνόδου του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) όπου και εξετάστηκαν κρίσιμα θέματα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Θαλασσίων Μεταφορών και συναφώς για την Ελληνική ναυτιλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η εκλογή, κατέστη δυνατή κατόπιν εισήγησης της Διοικητικής και Οικονομικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της EMSA (EMSA Board Administrative and Financial Committee) και ομόφωνης Απόφασης της Ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Επισημαίνεται, ότι οι αρμοδιότητες της Διοικητικής και Οικονομικής Επιτροπής αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση και στην παροχή τεκμηριωμένης άποψης για τα διοικητικά θέματα του Οργανισμού, καθώς και στον έλεγχο και διαχείριση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, ο οποίος ανέρχεται σε ποσό ύψους 56.268.824 ευρώ ετησίως.

Στη Σύνοδο, που διεξήχθη στη Λισαβόνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου ,εξετάσθηκαν και υιοθετήθηκαν σημαντικά θέματα για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Θαλασσίων Μεταφορών, όπως:

(α) το Πρόγραμμα Εργασιών και ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το έτος 2015 ύψους περί τα 56 εκατ. Ευρώ.

(β) θέματα παροχής τεχνικής βοήθειας στα Κ-Μ της Ε.Ε. αναφορικά με την ανάπτυξη της ενιαίας ναυτιλιακής θυρίδας (National Single Window) στο πλαίσιο της διαδικασίας συμμόρφωσης με την Οδηγία 2010/65/ΕΚ για τις διατυπώσεις υποβολής δηλώσεων των πλοίων. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκε και αίτημα παροχής τεχνικής βοήθειας στην Ελλάδα, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της εθνικής ναυτιλιακής θυρίδας και τη διευκόλυνση της ναυτιλιακής κίνησης.

(γ) η επαναξιολόγηση της δυνατότητας βελτίωσης της μεθοδολογίας που εφαρμόζει ο Οργανισμός κατά τη διενέργεια επισκέψεων στα Κράτη Μέλη, με στόχο αφενός τον έλεγχο εφαρμογής του ναυτιλιακού κεκτημένου, τον εντοπισμό προβληματικών σημείων αλλά και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter