Τετ10282026

Last updateΤετ, 28 Οκτ 2026 1pm

Boxships: Σε ρότα εξόδου οι Γερμανοί

container ship-8-140842

Σε ρότα εξόδου από τον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων φαίνεται να βρίσκονται οι Γερμανοί πλοιοκτήτες, καθώς στοιχεία που εμφανίζει ο Vessel Value δείχνουν ότι μέσα στο έτος, μεταξύ 2013 - 2014 έφυγαν από τα γερμανικά χέρια κοντά στις 400.000 μονάδες teu.

Το γεγονός δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους αναλυτές δεδομένου ότι η γερμανική παρουσία στον εν λόγω τομέα ήταν για πολλά χρόνια εξαιρετικά ισχυρή.

Το ερώτημα που εμφανίζεται πλέον από την ανάγνωση των στοιχείων είναι εάν οι Γερμανοί θα συνεχίσουν με την ίδια ταχύτητα την έξοδο τους αλλά και προς ποια κατεύθυνση θα οδηγηθούν τα πλοία που είναι προ πώληση με τους Έλληνες να βρίσκονται στην αδιαφιλονίκητη 1η θέση και τους Κινέζους να ακολουθούν στις αγορές πλοίων από Γερμανούς πλοιοκτήτες.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική πλοιοκτησία υπέστη τις συνέπειες των ισχυρών κραδασμών του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος τα οποίο στη χρονιά που πέρασε επεχείρησε μια «ηρωική έξοδο» από τον τομέα της ναυτιλίας με μεγάλα κομμάτια των ναυτιλιακών χαρτοφυλακίων που είχαν οι γερμανικές τράπεζες να περνούν σε άλλους τραπεζικούς χώρους.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter


Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65537 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 48

Warning: preg_match(): Compilation failed: regular expression is too large at offset 65553 in /home/theseanation/public_html/modules/mod_acymailing/mod_acymailing.php on line 52