Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

«Λάβρο» το Spiegel κατά της ελληνικής ναυτιλίας

ship 554

Δεν παράγει γάλα η δικιά τους αγελάδα και θέλουν να σφάξουν του γείτονα...Είναι προφανές από την πρώτη κι όλα ανάγνωση άρθρου του Spiegel, ότι οι Γερμανοί αδυνατούν να κατανοήσουν την ελληνική επιτυχία στη ναυτιλία, το γεγονός ότι οι Έλληνες κτίζουν πλοία σαν να μην υπάρχει κρίση στο ναυτιλιακό τομέα και επιτίθενται με το μόνο επιχείρημα που τους έχει απομείνει, σε συνέχεια άλλων πρωτοστατών του διεθνούς τύπου, στο θέμα της φορολόγησης.

Επιχείρημα που έχει καταστεί αίολο, δεδομένου ότι μόλις πρόσφατα στα Ποσειδώνια, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θ. Βενιάμης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. κι όχι μόνο διατηρούν ευνοϊκά καθεστώτα για τη ναυτιλία τους, την οποία προσέχουν μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τόνισε ως κόρη οφθαλμού.

Άλλωστε ο κ. Βενιάμης στο ίδιο δημοσίευμα και σχετική παρατήρηση του Spiegel ότι υπάρχει ευνοϊκό πλαίσιο για τον ελληνικό εφοπλισμό, σημειώνει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές πληρώνουν φόρους «ως ιδιώτες όπως και οι άλλοι».

Από τον τίτλο και μόνο περί κρυψίνοιας, καθίσταται επίσης σαφές ότι το ελληνικό μοντέλο στη ναυτιλία και η αξεπέραστη στη διαδρομή των δεκαετιών επιτυχία του, είναι αδύνατον να ακολουθηθεί ή έστω να αντιγραφεί από τους εν πλαισίω και με τετράγωνη λογική μηδέποτε παρεκκλίνοντες Γερμανούς, η ναυτιλία των οποίων εσχάτως έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα από τον ανταγωνισμό.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω άρθρο γίνεται αναφορά στις αλλεπάλληλες παραγγελίες για τη κατασκευή νεότευκτων πλοίων από το 2012 κι εντεύθεν αλλά και στο κόστος αυτών, σημειώνοντας ότι προφανώς οι Έλληνες δεν αντιλαμβάνονται τη κρίση στη ναυτιλία .

Όπως προαναφέρθηκε γίνεται εκτενής αναφορά στο φορολογικό αλλά και στην εθελοντική συνεισφορά η οποία ως γνωστόν έχει υπό μορφήν συμφωνίας συναφθεί μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter