Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

Στην ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A το πρώτο Παγκόσμιο Πρότυπο για την Κοινωνική Ευθύνη

restis-00534

H ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. αποτελεί την πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στην Ελλάδα που αξιολογήθηκε σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 26000, το πρώτο Παγκόσμιο Πρότυπο για την Κοινωνική Ευθύνη.

Η Bureau Veritas Bureau Ελλάδος αξιολόγησε, εκτίμησε και επικύρωσε το σύστημα της ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. σύμφωνα με το CAP 26000 με βάση τέσσερις άξονες: την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τη συμμετοχή Ενδιαφερόμενων Μερών, την Επικοινωνία και τη Διαφάνεια, καθώς και τα Αποτελέσματα και την Πρόοδο.

Η Κοινωνική Ευθύνη έχει αναχθεί σε ζήτημα μείζονος σημασίας τα τελευταία έτη, ως αποτέλεσμα των εντεινόμενων αιτημάτων που εκφράζονται στην δημόσια σφαίρα και από τα ενδιαφερόμενα μέρη στο σύνολό τους. Για την ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. η ανάγκη εφαρμογής αξιόπιστων εταιρικών πρακτικών που επιδεικνύουν Κοινωνική Ευθύνη σε συνδυασμό με την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων είναι σαφής.

Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις επιχειρηματικές προκλήσεις και να συμβάλει στη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε ό,τι αφορά τις Περιβαλλοντικές πτυχές, τη Διακυβέρνηση και τις Κοινωνικές πτυχές, και εστιάζοντας όχι μόνο στο "τι επιτυγχάνεται" αλλά και στον "τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται", η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. έχει δεσμευτεί να τηρεί τα πρότυπα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τις καθημερινές λειτουργίες της μέχρι και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. προωθεί την ασφάλεια, διασφαλίζει την Περιβαλλοντική Προστασία, αναδεικνύει τη Διαφάνεια στις Λειτουργίες της, υποστηρίζει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Εργασιακές πρακτικές βελτιώνει τις σχέσεις της με την Κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο κ. Β. Ρέστης, ο στόχος αυτού του προτύπου είναι να συνοψίσει όλα τα σημαντικά θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στο Περιβάλλον, τη Διακυβέρνηση και τις Κοινωνικές Πτυχές, στην ENTERPRISES SHIPPING AND TRADING S.A. υπογραμμίζοντας τρεις σημαντικές πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας: την Ασφάλεια στη Θάλασσα, τη Διαχείριση του στόλου και του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και τη Διαχείριση του Κόστους τόσο για τον στόλο της εταιρείας όσο και τους στόλους των πελατών της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter