Πεμ09192024

Last updateΠεμ, 19 Σεπ 2024 5pm

Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π συντονίζει το ερευνητικό έργο Direct Current in Ship Initiative – "DC-Ship"

EMP-poluteneio

Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Σ-ΝΜΜ/ΕΜΠ) καλλιεργώντας εδώ και λίγα χρόνια την τεχνολογία του Πλήρως Εξηλεκτρισμένου Πλοίου, μέσω του Κέντρου Αριστείας MARINELIVE που έχει δημιουργήσει, συντονίζει το ερευνητικό έργο "DC-Ship" που χρηματοδοτείται από το πλαίσιο "ΑΡΙΣΤΕΙΑ-Ι" του ΕΣΠΑ 2007-2014).

Η κύρια καινοτομία του έργου "DC-Ship" είναι η σε βάθος διερεύνηση ζητημάτων βελτιστοποιημένου σχεδιασμού και λειτουργίας των υπο-συστημάτων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Συνεχούς Ρεύματος για εμπορικά πλοία υπό το πρίσμα της εξοικονόμησης ενέργειας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό, έχει καταρτιστεί ένα σχέδιο διεπιστημονικής έρευνας που διαπερνά τις επιστημονικές περιοχές του ναυπηγού μηχανολόγου μηχανικού, του ηλεκτρολόγου μηχανικού και του ενεργειακού μηχανικού, ενώ περιλαμβάνει θεωρητικές αναλύσεις, προσομοιώσεις και πειραματικές δοκιμές. Μάλιστα σε μία δράση του έργου πρόκειται να συγκριθούν πειρατικά οι συμπεριφορές δύο παρόμοιων μικροδικτύων –εξομοιωτών δικτύων πλοίου μικρής κλίμακας ενός Εναλλασσομένου Ρεύματος κι ενός Συνεχούς Ρεύματος.

Πέραν της επίδρασης της χρήσης του DC στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη μείωση ρύπων, θα γίνει και Ανάλυση Κόστους Κύκλου Ζωής (Life Cycle Cost Analysis- LCCA). Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα γίνει η προσπάθεια να είναι σε μορφή που να μπορούν να ενσωματωθούν σε Σχέδιο Διαχείρισης Ενεργειακής Απόδοσης (Ship Energy Efficiency Management Plan – SEEMP) όπως προδιαγράφεται από τον IMO.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter