Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρχεται νόμος πλαίσιο για την ναυτική εκπαίδευση

0profil 1 350x233

Νόμο πλαίσιο, για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και «άνοιγμα της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης», «όπως γίνεται σε όλα τα σύγχρονα ναυτιλιακά κράτη», προανήγγειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας νωρίτερα απόψε στη Βουλή.
«Θέλετε τα ελληνόπουλα να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν στη Βουλγαρία ή στην Κύπρο αντί να σπουδάζουν στην πατρίδα τους;», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, για την κατάσταση στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση.
Αναφερόμενος σε όσα προγραμματίζονται να γίνουν για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι θα υπάρξει εκσυγχρονισμός και ψηφιοποίηση διαδικασιών. Για τη συνολική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, έχουν εξασφαλιστεί, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας τη Βουλή, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, από πόρους του ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2021-2027. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επίσης η ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής διοίκησης και των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και των ΚΕΣΕΝ. Για πρώτη φορά στην ιστορία των ακαδημιών εξασφαλίστηκε δε επιδότηση για το δεύτερο εκπαιδευτικό ταξίδι των δόκιμων αξιωματικών, προκειμένου να διασφαλιστούν περισσότερες θέσεις άσκησης για τους δόκιμους αξιωματικούς, την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους και ισότιμη μεταχείριση για τις γυναίκες σπουδάστριες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter