Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει την ακριτική Θράκη

0κορδέλα

Το Ίδρυμα Ευγενίδου στηρίζει την γενέτειρά του μεγάλου ευεργέτη και ιδρυτή του και δηλώνει παρόν στην εκπαίδευση των νέων του Ακριτικού Έβρου, βασικό προαπαιτούμενο για μία βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία της Θράκης. Η Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 παρευρέθηκε στην επίσημη παράδοση του δεύτερου σχολικού λεωφορείου με ράμπα για αμαξίδια στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης.


Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του σχολείου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης, η Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου κ. Ελένη Πλακωτή, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αθανάσιος Δημαράς, ενώ παρευρέθησαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Στην εκδήλωση τονίστηκε το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί το σχολείο υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης του και της εκπαιδευτικής ομάδας, σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές. Με την κοινή προσπάθεια όλων, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή ένταξη των παιδιών με αναπηρία, ως ισότιμοι πολίτες στην κοινωνία και την οικονομία της Αλεξανδρούπολης.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και ομάδα στελεχών του, συναντήθηκαν επίσης με τοπικούς φορείς της Αλεξανδρούπολης για την ολοκλήρωση της δημιουργίας ναυτικού τομέα στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Αλεξανδρούπολης. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, χρειάστηκε η συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου, και τους Βουλευτές Έβρου καθώς και η καθοριστική βούληση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, στην οποία το Ίδρυμα Ευγενίδου θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του και την βαθιά του ικανοποίηση.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου δήλωσε παρόν στηρίζοντας και την προσπάθεια αυτή, με την δέσμευση για χορηγία που αφορά τον εξοπλισμό του νέου τομέα του σχολείου.
Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη που δημιουργεί Ναυτιλιακό Τομέα σε Επαγγελματικό Λύκειο στην Θράκη και η μοναδική μετά από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ευχή του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι το παράδειγμα της Αλεξανδρούπολης να το ακολουθήσουν και άλλες περιοχές.
Στην συνέχεια, το κλιμάκιο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 μετέβη στην Ορεστιάδα όπου παρευρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας «Ευγενίδειο» για τα εγκαίνια των πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων και του τεχνολογικού εξοπλισμού του Σχολείου, με δαπάνες του Ιδρύματος Ευγενίδου εις μνήμην του ιδρυτή και Εθνικού Ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.
Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού, ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Δρασιούδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την περισσότερο από δεκαετή στήριξη του Ιδρύματος Ευγενίδου στο σχολείο, ενώ ευχαριστήρια ομιλία απηύθυνε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός.
Το ίδιο απόγευμα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση του Δήμου Ορεστιάδας, στην οποία ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης ανακήρυξε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, επίτιμο δημότη Ορεστιάδας για την συνολική προσφορά του Ιδρύματος στον Έβρο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του νομού Έβρου.
Την επόμενη ημέρα, η διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου έλαβε χώρα στην σύσκεψη με τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» κ. Γεώργιο Μποζατζίδη και μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών του σχολείου. Στην συνάντηση αξιολογήθηκαν διάφορα προβλήματα καθημερινότητας και εξετάστηκαν διαδικασίες για την αντιμετώπιση τους, με την σχετική συμβολή και του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί η ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο Ορεστιάδας για να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει στο νέο της σπίτι στο Δημοτικό Σχολείο Καστανεών Έβρου. Η έκθεση αρχικής αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ είναι το νέο απόκτημα του Έβρου και έχει τεράστια σημασία για τον νομό αφού ενισχύει σημαντικά την άτυπη εκπαίδευση των νέων της Θράκης.
Την έκθεση, της οποίας η λειτουργία εκτιμάται ότι θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2022, θα μπορούν να επισκεφθούν σχολεία από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με ιδιαίτερα θετικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του Ιδρύματος Ευγενίδου στην περιοχή της Θράκης ολοκληρώθηκε με την δέσμευση του Προέδρου του προς τις τοπικές αρχές, ότι το Ίδρυμα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης στην Θράκη, με την ίδια ένταση που υιοθέτησε μέχρι σήμερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter