Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Επιλέγω Ναυτιλία" στο Ίδρυμα Ευγενίδου

0ΙΕ

Το έντονο ενδιαφέρον των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, ως προς τις προοπτικές εξέλιξής τους στο ναυτικό επάγγελμα αποτυπώθηκε και φέτος στην Ημερίδα «Επιλέγω Ναυτιλία» που διοργανώθηκε το Σάββατο, 12/3/2022 από το περιοδικό “Ναυτικά Χρονικά” στον πάντα φιλόξενο, για την Ναυτική Εκπαίδευση, χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Η Ημερίδα στην οποία συμμετείχαν 350 σπουδαστές από τις ΑΕΝ Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Καλύμνου, Κύμης, Οινουσσών, Σύρου, Ύδρας, Χίου, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Warsash Maritime Academy, αλλά και εκπρόσωποι 81 Ναυτιλιακών Εταιρειών αφορούσε δυο θεματικές ενότητες:
«Το πρώτο μπάρκο σε Φορτηγά Πλοία και Containerships” και «το πρώτο μπάρκο σε Δεξαμενόπλοια»
Οι 19 συμμετέχοντες εισηγητές ανέπτυξαν την γνώση τους και μετέδωσαν την εμπειρία τους σχετικά με το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι, τα είδη των πλοίων, την εν πλω ασφάλεια, τις νέες τεχνολογίες αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις του ναυτικού επαγγέλματος.
Εκπρόσωποι Ναυτιλιακών εταιρειών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και διερευνήσουν προοπτικές απασχόλησης για τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρέσβης Καλής θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα, επίτιμος δρ. κος Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης, κατά την έναρξη της Ημερίδας απευθυνόμενος στην νέα γενιά του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, επεσήμανε τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης που προσφέρει αυτή η επαγγελματική τους επιλογή, αν συνδυαστεί με την απαραίτητη γνώση, ισχυρό χαρακτήρα και θέληση.
«Οι ήσυχες θάλασσες δεν φτιάχνουν καλούς καπετάνιους» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το χάρισμα ηγεσίας σε συνδυασμό με την εκπαίδευση δημιουργεί το όραμα για το μέλλον.
Ο καθηγητής του ΕΜΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδόσεων του Ιδρύματος, κ. Ιωάννης Γκόλιας, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις απαρχές της σχέσης του Έλληνα με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτική ισχύ σε παγκόσμιο επίπεδο, ισχύς που θα διατηρηθεί και διευρυνθεί μόνο με την ενίσχυση των σπουδών των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, προκειμένου να ανταπεξέλθει στον σύγχρονο ανταγωνισμό.
Οι επιτελείς του Εμπορικού Ναυτικού και η Ελληνική Ναυτιλία εν γένει διέπεται διαχρονικά από την αίσθηση του μέτρου αλλά και την αξιοσημείωτη καινοτομία και αυτό συνέβαλε στην μεγάλη ναυτική παράδοση του Ελληνισμού.
Με την αρωγή των Πανελλήνων, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία των στελεχών του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού αλλά και την συνδρομή των λειτουργών του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι βέβαιο ότι η ελληνική Ναυτιλία και ο Έλληνας ναυτικός θα συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα και να συνδράμει στην ανάπτυξή της.
Το ίδρυμα Ευγενίδου συμβάλλει ουσιαστικά τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο στην στήριξη της ναυτικής Εκπαίδευσης αλλά και στην ενίσχυσή της με σύγχρονες εκδόσεις αλλά και δράσεις στρατηγικής πολιτικής στην νέα ψηφιακή εποχή, προσαρμόζοντας την ναυτιλιακή παράδοση στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη ναυτιλία του 21ου αι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter