Κρίσιμο ζήτημα για τη ναυτιλιακή βιομηχανία η ποιότητα των καυσίμων
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 08:24
Η Lloyd's Register δημοσίευσε την Έκθεση Ποιότητας Καυσίμων 2024, προσφέροντας ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με το εξελισσόμενο τοπίο της ποιότητας των καυσίμων πλοίων και τις επιπτώσεις του στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα των καυσίμων εξακολουθούν να αποτελούν κρίσιμο παράγοντα και σημαντικό κόστος για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, σύμφωνα με την έκθεση Lloyd's Register (LR) Fuel Quality Report 2024.
Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Ανάλυσης και Συμβουλευτικής Καυσίμων (FOBAS) της LR, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αγοραστές καυσίμων πλοίων, τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης που αναζητούν μια βαθύτερη κατανόηση των τρεχουσών τάσεων ποιότητας καυσίμων και του εξελισσόμενου ρυθμιστικού περιβάλλοντος.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η συνολική κατάσταση της ποιότητας των καυσίμων το 2024 παραμένει παρόμοια με εκείνη των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα μετά τη μετάβαση σε κυρίως VLSFO το 2020. Επίμονα ζητήματα όπως τα πρόστιμα γάτας, η σταθερότητα, η περιεκτικότητα σε θείο και το σημείο ανάφλεξης εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση και εξακολουθούν να συμβαίνουν μεμονωμένα περιστατικά χημικής μόλυνσης.
Ένα σημαντικό τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση της αυξανόμενης υιοθέτησης βιοκαυσίμων, με έναν αυξανόμενο αριθμό φορέων εκμετάλλευσης πλοίων να αρχίζουν να χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα επί του σκάφους σε τακτική βάση ή τουλάχιστον να δοκιμάζουν για να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία.
Όσον αφορά το μέλλον, η έκθεση εξετάζει τις επιπτώσεις του πρόσφατα εφαρμοζόμενου προτύπου ISO8217:2024, καθώς και το EU ETS και άλλες ρυθμιστικές πιέσεις από τον IMO, την ΕΕ και τον ευρύτερο κλάδο. Αυτή η μετατόπιση αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της πολλαπλότητας της αγοράς προμήθειας βιοκαυσίμων, η οποία θα μπορούσε να παρουσιάσει προκλήσεις που σχετίζονται με τη διαθεσιμότητα, το κόστος και τον έλεγχο της ποιότητας των καυσίμων. Επιπλέον, υπάρχει συνεχής ανάπτυξη και πρόοδος σε εναλλακτικά καύσιμα, όπως μεθανόλη, υδρογόνο, αμμωνία.