Πεμ01232025

Last updateΠεμ, 23 Ιαν 2025 6am

Το ICS δημοσίευσε τον ετήσιο πίνακα επιδόσεων του κράτους σημαίας

ellinik naftilia 5366

Το ICS δημοσίευσε τον ετήσιο πίνακα επιδόσεων του κράτους σημαίας της ναυτιλιακής βιομηχανίας, επισημαίνοντας αύξηση 25% στα κράτη σημαίας που αναφέρουν τα πρότυπα εργασίας των ναυτικών σε σύγκριση με πέρυσι.Η Ελληνική σημαία που περιλαμβάνεται στον πίνακα επιδόσεων του κράτους σημαίας ICS 2022/2023 έχει επιτύχει όλους τους πράσινους-θετικούς δείκτες.
Κάθε έτος τα κράτη σημαίας πρέπει να υποβάλλουν εκθέσεις σχετικά με τα εργασιακά πρότυπα στο πλαίσιο των ελεγκτικών δεσμεύσεών τους στο πλαίσιο του ελέγχου του ILO. Ορισμένα από τα εργασιακά πρότυπα που αφορούν ειδικά τους ναυτικούς περιλαμβάνουν τον επαναπατρισμό των ναυτικών, την παροχή καταλύματος, την προστασία της υγείας και την ιατρική περίθαλψη.
Φέτος, το 67,6% των κρατών σημαίας ανέφεραν τις ελεγκτικές δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο του ILO, σημειώνοντας αύξηση κατά 25% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπου υποβλήθηκε μόνο το 42,9% των εκθέσεων, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της σημασίας αυτού του τομέα υποβολής εκθέσεων.
Η συνέχιση της αύξησης των επιπέδων υποβολής εκθέσεων σχετικά με τα εργασιακά πρότυπα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ευημερίας των ναυτικών. Καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανία κινείται προς την περαιτέρω ψηφιοποίηση και την πράσινη μετάβαση, θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο εργασίας των ναυτικών.
Μέσω αυξήσεων και βελτιώσεων στην υποβολή εκθέσεων, ο κλάδος μπορεί να προσδιορίσει πώς οι συνθήκες εργασίας μπορούν να συνεχίσουν να είναι ασφαλείς για τους ναυτικούς του κόσμου. Πιο συγκεκριμένα, ο Guy Platten, Γενικός Γραμματέας του ICS, δήλωσε:
Είναι ελπιδοφόρο να δούμε μια τόσο μεγάλη αύξηση στην υποβολή εκθέσεων σχετικά με τα εργασιακά πρότυπα του ILO. Οι ναυτικοί αποτελούν ζωτικό γρανάζι στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθιστώντας δυνατή τη μετακίνηση του 90% του παγκόσμιου εμπορίου. Η ευημερία τους πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και αυξάνοντας την υποβολή εκθέσεων μπορούμε να προσδιορίσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα πρότυπα
Πρόσθεσε επίσης ότι «καθώς εισάγονται νέες τεχνολογίες στα πλοία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η καινοτομία δεν θα αποβεί εις βάρος της ασφάλειας. Συνεχίζοντας να υποβάλλουμε εκθέσεις σχετικά με τα εργασιακά πρότυπα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας για τους ναυτικούς μας, να τους εξοπλίσουμε με τις κατάλληλες δεξιότητες που χρειάζονται για να εκτελέσουν τις εργασίες τους και να διασφαλίσουμε μια δίκαιη μετάβαση για όλους.»
Ο πίνακας αναφέρει επίσης ότι ένας αριθμός ρεκόρ διοικήσεων σημαίας (49) έχουν επιτύχει πλήρες καθεστώς προσόντων φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος Qualship21 της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ.
Η πρωτοβουλία επιδιώκει να ανταμείψει τις εταιρείες, τους φορείς εκμετάλλευσης και τα σκάφη που επιδεικνύουν την υψηλότερη δέσμευση για ποιότητα και ασφάλεια μέσω του υψηλότερου επιπέδου συμμόρφωσης με τα διεθνή πρότυπα και τους νόμους και κανονισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως και τα προηγούμενα έτη, ορισμένα κράτη σημαίας έχουν επιτύχει όλους τους πράσινους/θετικούς δείκτες στον πίνακα επιδόσεων του κράτους σημαίας ICS 2022/2023. Αυτά περιλαμβάνουν: Μπαχάμες, Βερμούδες, Νησιά Καϊμάν, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Νήσος του Μαν, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιβερία, Μάλτα, Νήσοι Μάρσαλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Παναμάς, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter