Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μελέτη για το Cabotage

0naytikoi

Η International Transport Workers’ Federation (ITF) δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας πολυετούς μελέτης που δείχνει ότι 91 έθνη έχουν νόμους για τις ενδομεταφορές. Η έκθεση που ονομάζεται Cabotage Laws of the World προέρχεται από τη Seafarers’ Rights International (SRI). Παρέχει την πρώτη ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη ανάλυση των παγκόσμιων νόμων για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (Ο εκτελεστικός διευθυντής της SRI Deirdre Fitzpatrick μίλησε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της MTD τον Μάρτιο σχετικά με αυτήν την έρευνα).
Οι ενδομεταφορές αναφέρονται στη διακίνηση φορτίων ή εμπορευμάτων εντός των συνόρων ενός έθνους. Ο νόμος Jones ισχύει ως νόμος περί εμπορευματικών ενδομεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1920. Αναφέρει ότι τα εμπορεύματα που μετακινούνται από ένα εγχώριο λιμάνι σε άλλο πρέπει να μεταφέρονται σε πλοία με σημαία ΗΠΑ, αμερικανικής κατασκευής, με πλήρωμα ΗΠΑ και με αμερικανική ιδιοκτησία.
Μέσα στις 100 σελίδες του υπάρχει μια ανασκόπηση των ισχυόντων νόμων για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές για τα 91 από τα 140 έθνη που αναλύθηκαν. Αυτές οι 91 χώρες αντιπροσωπεύουν το 80% των παράκτιων θαλάσσιων κρατών των Ηνωμένων Εθνών στον κόσμο. " έκθεση φροντίζει να επισημάνει ότι αυτοί οι διάφοροι ναυτικοί νόμοι δεν είναι πανομοιότυποι και αναφέρεται στον νόμο Jones ως πρότυπο για άλλους. Καταδεικνύει επίσης ότι οι νόμοι για τις ενδομεταφορές υπάρχουν σε όλα τα πολιτικά, οικονομικά και νομικά συστήματα.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι νόμοι για τις ενδομεταφορές βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και είναι προσανατολισμένοι στην προστασία των τοπικών ναυτιλιακών βιομηχανιών, διασφαλίζοντας τη διατήρηση ειδικευμένων εργαζομένων στη ναυτιλία και τη διατήρηση της ναυτιλιακής γνώσης και τεχνολογίας, που προάγουν την ασφάλεια και ενισχύουν την εθνική ασφάλεια.
Η ITF, στην οποία ανήκουν αρκετές θυγατρικές της MTD, έχει αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες για να υπογραμμίσει τη σημασία των εθνικών νόμων για τις ενδομεταφορές και την αξία της ύπαρξης εγχώριων θέσεων εργασίας στα εθνικά ύδατα, καθώς και τις εγχώριες συνθήκες απασχόλησης για τους ξένους ναυτικούς σε περιπτώσεις όπου οι εγχώριοι ναυτικοί δεν είναι διαθέσιμοι. Τα μέλη της ITF με έδρα το Λονδίνο προέρχονται από περίπου 650 συνδικάτα που σχετίζονται με τις μεταφορές από 150 έθνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter