Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Φωτιά» στα βιβλία παραγγελιών βάζουν τα boxships

box trader 1

«Φωτιά» έχουν πάρει τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων καθώς ο τομέας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων δείχνει ανοδικές τάσεις παρά τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο στην οικονομία η πανδημία. Ενδεικτικό της «δίψας» για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το γεγονός ότι τα διαλυτήρια «έπαψαν» να βλέπουν παλαιές μονάδες που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αποσυρθεί πολύ δε μάλλον μονάδες του στόλου των feeders που «ζουν μια δεύτερη νεότητα» με τις πληρότητες τους να είναι αξιοζήλευτές σε σχέση με το παρελθόν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι παραγγελίες για νεότευκτα τον Ιανουάριο ήταν για 36 boxships που δόθηκαν σε κινεζικά και νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Το νέο στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων είναι ότι οι παραγγελίες αφορούν για σκάφη σε όλο το εύρος των μεταφορικών ικανοτήτων με τάση προς τα μικρότερα feeders τα οποία και έχουν γίνει περιζήτητα. Οι καθυστερήσεις στα λιμάνια και οι μεταφορτώσεις που γίνονται πλέον «αναγκαστικά» υπό το βάρος των νέων συνθηκών έλλειψης χώρων εναπόθεσης έχουν καταδείξει τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο των πλοίων της κατηγορίας αυτής.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter