Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο 3,7% ο Neptune Declaration Crew Change Indicator

0naytikoi

Ο αριθμός των πληρωμάτων πλοίων που υπηρετούν μετά τη λήξη των συμβάσεων τους μειώθηκε σε χαμηλά εννέα μηνών τον Δεκέμβριο, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού των ναυτικών συνέχισε να βελτιώνεται.
Το ποσοστό του πληρώματος που απασχολείται πέραν του χρόνου της σύμβασής του μειώθηκε στο 3,7% από 4,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον τελευταίο Neptune Declaration Crew Change Indicator, ο οποίος παρακολουθεί δεδομένα από 10 κορυφαίους διαχειριστές πλοίων που καλύπτουν περίπου 90.000 ναυτικούς. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από τότε που ο δείκτης δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2021. Τα στοιχεία του δείχνουν σταθερή αύξηση των ναυτικών που έχουν εμβολιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες. Το ποσοστό αυξήθηκε στο 59,8% από τα μέσα Δεκεμβρίου, από 49,5% τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο καταγράφεται προβληματισμός καθώς ναυτικοί εξακολουθούν να διστάζουν να εμβολιαστούν ενώ ορισμένα από τα εμβόλια δεν αναγνωρίζονται σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι οι αρχές σε ορισμένες χώρες έχουν μειώσει την ισχύ του εμβολίου σε έξι μήνες, προκαλώντας προβλήματα με τις αλλαγές πληρωμάτων. Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές με έδρα το Λονδίνο προειδοποίησε ότι οι αυξανόμενες μολύνσεις από τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επανάληψη της κρίσης αλλαγής πληρώματος που έπληξε την παγκόσμια ναυτιλία το 2020.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter