Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Lloyd’s List για τον πρόεδρο της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμη: «the right man for exceptional times»

0Theodore Veniamis

Εκτενή αναφορά στο πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρο Βενιάμη που βρέθηκε στην 22η θέση της κατάταξης της Lloyd’s List των 100 προσωπικοτήτων με παγκόσμια επιρροή κάνει η ηλεκτρονική έκδοση της L.L.

Ειδικότερα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Θεόδωρος Βενιάμης πέρασε εύκολα από αυτό κατά τη διάρκεια της – εκτεταμένης – θητείας του ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση της βιομηχανίας μέσω μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, μιας εθνικής οικονομικής κατάρρευσης, της τρέχουσας πανδημίας και της συνεχιζόμενης μάχης για την αναδιαμόρφωση της βιομηχανίας υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.
Η 13ετής θητεία του - η οποία είναι υπερδιπλάσια της μέγιστης περιόδου που προβλέπεται από άρθρα της UGS - αποτελεί μαρτυρία μιας πεποίθησης ευρέως διαδεδομένης μεταξύ των συνομηλίκων του ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για εξαιρετικές στιγμές.
Το επιχείρημα της συμπερίληψης του επικεφαλής της μεγαλύτερης εθνικής ένωσης πλοιοκτητών στον κόσμο σε περίοπτη θέση σε αυτόν τον κατάλογο δύσκολα χρειάζεται να επαναξιολογηθεί - αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορεί να καθιερωθεί με λίγους μόνο αριθμούς.
Οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 58% της χωρητικότητας που ελέγχεται από την ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της UNCTAD και της ΕΕ.
Τούτου δοθέντος, ορισμένοι πρόεδροι ενδέχεται να θεωρηθούν πιο ισχυροί από άλλους. Ο κ. Βενιάμης έχει αποδείξει πολλές φορές την αποφασιστικότητά του να επιβεβαιώσει την υπεροχή της UGS ως φωνή της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας – και, όλο και περισσότερο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, να διασφαλίσει ότι η φωνή ακούγεται σε όλο τον ναυτιλιακό κόσμο στις συζητήσεις που έχουν σημασία».
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «στην προσπάθεια για τον περιορισμό των εκπομπών και την απαλλαγή της βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές η UGS υπήρξε αναμφισβήτητα η ισχυρότερη και πιο συνεπής φωνή στην προσπάθειά της να φέρει τη συζήτηση στην πραγματικότητα του κλάδου και να ζητήσει μια ομαλή μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή τυχόν νέων μέτρων. Ο κ. Βενιάμης είναι ακλόνητος στην ανησυχία του ότι η ασφάλεια δεν πρέπει να θυσιάζεται στην επιδίωξη περιβαλλοντικών στόχων και υπογραμμίζοντας ότι οι πλοιοκτήτες δεν μπορούν να είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες πηγές.
Σε εθνικό επίπεδο, ο κ. Βενιάμης ήταν εξίσου δραστήριος, με την ΕΕΕ να ξεκινά νέα εκστρατεία για την προώθηση της ναυτικής σταδιοδρομίας των νέων Ελλήνων. Αυτό ακολούθησε στον απόηχο των τροποποιήσεων που έγιναν στη νομοθεσία επάνδρωση που είχαν ως στόχο να καταστήσουν την ελληνική σημαία πιο ελκυστική.
Ο κ. Βενιάμης εμφανίστηκε επίσης στο Top 100 το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, το 2015, το 2016, το 2017, το 2018, το 2019 και το 2020».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter