Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε επιφυλακή για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

0maxresdefault 2 1200x630

Σε αυξημένη ετοιμότητα πρέπει να είναι τα εμπορικά πλοία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς είναι ενδεχόμενο να δεχθούν επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το security alert έδωσε το US Maritime Administration Marad μετά το περιστατικό στο δεξαμενόπλοιο Spring Street στα τέλη Ιουλίου.

Ο συναγερμός Marad συνέστησε στα σκάφη που δραστηριοποιούνται στον Κόλπο της Μέσης Ανατολής να επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας τους σύμφωνα με τις υφιστάμενες βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του κλάδου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν συγκεκριμένες συστάσεις για τις απειλές UAV. Θέμα διαχείρισης της απειλής έθεσε ο επικεφαλής ασφάλειας και ασφάλειας στη θάλασσα της BIMCO Γιάκομπ Λάρσεν ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως εάν συνεχιστεί η απειλή, θα πρέπει να εξεταστούν και άλλοι τύποι μετριασμού του κινδύνου, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε μείνει με παθητικά μέτρα αντιμετώπισης.
Να σημειωθεί ότι σε τεχνικό επίπεδο έχουν ήδη ξεκινήσει μεταξύ ειδικών σε θέματα ασφαλείας κύκλος συζητήσεων για την τοποθέτηση συσκευών στα πλοία που προειδοποιούν για μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ ποιο προωθημένες απόψεις κάνουν λόγο και για συσκευές που μπορούν να μπλοκάρουν τις ενδεχόμενες επιθέσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter