Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων: Η κατάργηση της τρίτης βάρδιας τελωνειακών απαξιώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

thessaloniki 0

Tην άποψη ότι η απόφαση για κατάργηση της γ’ βάρδιας των τελωνειακών απαξιώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επ’ ωφελεία των λιμένων Burgas, Varna, Durres, Bar και Πειραιά, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.


"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι διαμετακομιστικό κέντρο διακίνησης από και προς τις χώρες της Βαλκανικής, πολλών ειδών φορτίων, ήτοι: χύμα, γενικά, εμπορευματοκιβώτια, με απόλυτη ανάγκη ύπαρξης της γ’ βάρδιας”, επισημαίνουν οι ναυτιλιακοί πράκτορες. "Η συνένωση των τελωνείων α’ και β’ πραγματοποιήθηκε με στόχο να μηδενιστεί η έλλειψη υπαλλήλων. Η χρήση της γ’ βάρδιας με οικονομική επιβάρυνση του αιτούντος (δηλαδή την πληρωμή ΔΕΤΕ) καταργήθηκε με νομοθεσία από την τρόϊκα. Τώρα πώς θα λειτουργήσει; Πώς θα εγκρίνεται η γ’ βάρδια; Ποιος θα ορίζει την ανάγκη εργασίας της γ’ βάρδιας; Αξιοσημείωτες λεπτομέρειες”, υπογραμμίζουν.
"Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να καταργηθεί αυτή η απόφαση και με νηφάλιο τρόπο να βοηθηθεί η πρόοδος του λιμανιού, που είναι πρόοδος όλης της επιχειρηματικής κοινότητος και της Ελλάδος, αλλιώς απαξιώνεται παντελώς το λιμάνι, προς τέρψιν και ευχαρίστηση του κάθε είδους ανταγωνιστή του”, καταλήγει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter