Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένεται να «καταπλεύσουν» αντιδράσεις για το ωράριο της πύλης 16

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Μετά το πρώτο “σοκ” από τη γνωστοποίηση απόφασης της ΑΑΔΕ να περιορίσει από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ σε καθημερινή βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, το ωράριο λειτουργίας του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, που καλύπτει την Ελεύθερη Ζώνη της ΟΛΘ ΑΕ στην πύλη 16 φορείς των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να αντιδράσουν.


Ερωτηθείς από το “theseanation” για το θέμα που έχει προκύψει, και το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης κ. Β. Καμπάκης σημείωσε ότι της απόφασης , η υλοποίηση της οποίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις εμπορευματικές ροές από και προς τον ΟΛΘ, δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τις παραγωγικές τάξεις και το Σύλλογο των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καμπάκης έκανε λόγο για «αλλαγή στάσης» της ΑΑΔΕ η οποία και έχει «προκαλέσει προβληματισμό» στις παραγωγικές τάξεις για να σημειώσει ότι το θέμα της πύλης 16 δημιουργεί προβλήματα και στον ΟΛΘ και μάλιστα σε χρονική συγκυρία που το λιμάνι έχει ξεκινήσει να κάνει επενδύσεις οι οποίες θα συμβάλουν στα μέγιστα στην ανάπτυξη του εξαγωγικού αλλά και εισαγωγικού εμπορίου τόσο στην Β. Ελλάδα όσο και στη Ν. Βαλκανική καθώς τον περιορίζει. Ζητώντας το“theseanation” μια πρώτη εκτίμηση περί του ποιο ή πλοία λιμάνια τυχόν ευνοούνται από την όλη εξέλιξη ο κ. Καμπάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα λιμάνια της Βάρνας και του Δυρραχίου θα είναι σε πρώτη φάση ευνοημένα καθώς πολλά φορτία ενδέχεται να κατευθυνθούν σε αυτά. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης «καυτηρίασε» την λογική της καταβολής ΔΕΤΕ από όσους ενδιαφέρονται να παραμένει εκτός ωραρίου η πύλη ανοικτή σημειώνοντας ότι το λιμάνι πρέπει να διευκολυνθεί να μείνει 24 ώρες το 24ωρο «ανοικτό» όπως συμβαίνει σε όλα τα σοβαρά λιμάνια στην Ευρώπη και στον ανεπτυγμένο κόσμο γενικότερα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter