Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ: “Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις με τον ΟΛΘ”

omyle kinitopoiisi 9

Σχεδόν ένα 24ωρο προ της διαδικασίας των υπογραφών με το ΤΑΙΠΕΔ για την ανάληψη του ΟΛΘ από την κοινοπραξία DIEP GmbH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd η ΟΜΥΛΕ ύστερα από συνεδρία ση του δ.σ της σε ανακοίνωσή της ζητά να σταματήσουν όλες οι μεθοδεύσεις για τον ΟΛΘ. Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο ΟΜ.Υ.ΛΕ., στη σημερινή συνεδρίαση του εξέτασε διεξοδικά τις εξελίξεις στο θέμα της πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου του Ο.Λ.Θ.
Πέραν της σταθερής διαχρονικής θέσης της Ομοσπονδίας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Λιμανιών, την οποία σήμερα επικαιροποίησε, εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία για τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων και του ΤΑΙΠΕΔ διαχρονικά. Έχουν οδηγήσει στην απαξίωση και υποτίμηση το δεύτερο Λιμάνι της χώρας με σημαίνοντα ρόλο στην εθνική οικονομία (εισαγωγές – εξαγωγές). Για τις παραπάνω πράξεις και τις σκόπιμες παραλείψεις έχουμε καταθέσει ως Ομοσπονδία και Πρωτοβάθμια σωματεία του ΟΛΘ σχετική μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς. Ταυτόχρονα έχουμε καταθέσει αίτηση ανάκλησης στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία και θα εκδικαστεί στις 12 Ιανουαρίου 2018. Η ΟΜΥΛΕ θα προχωρήσει επίσης σε παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως επίσης και θα απευθυνθούμε και στο Ευρωκοινοβούλιο με κατάθεση σχετικής αναφοράς.
Οι εξελίξεις της Παρασκευής 15/12/2017 (κατάρρευση της τράπεζας η οποία η οποία είχε εκδώσει την εγγύηση για το προτιμητέο επενδυτή) που οδήγησαν στην αναβολή της υπογραφής της Σύμβασης Αγοροπωλησίας Μετοχών επιβεβαίωσαν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που διαδραματίζονται σε βάρος του ιστορικού Λιμένα της Θεσσαλονίκης.
Απαιτούμε Εδώ και Τώρα να σταματήσουν όλες οι μεθοδεύσεις .
Να τερματιστεί ο Διαγωνισμός πώλησης του ΟΛΘ και να προχωρήσει στην αυτοδύναμη ανάπτυξη με άμεσες επενδύσεις σε πάγια υποδομές και προσωπικό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί μεθοδεύσεις ξεπουλήματος που οδηγούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον πλήρη μαρασμό.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Ενεργή Ανάπτυξη τώρα του Λιμένα με δημόσιο χαρακτήρα
Ο ΟΛΘ άμεσα να προχωρήσει στις επενδύσεις και τις προσλήψεις ώστε το δημόσιο Λιμάνι να « ανέβει» κατηγορία και να καταστεί κρίκος στην μεταφορική αλυσίδα και τα οφέλη να τα καρπωθεί η τοπική και η εθνική οικονομία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter