Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΕΒΕ: Να μην δημιουργηθούν προσκόμματα στην πώληση του ΟΛΘ

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Τη θέση ότι δεν πρέπει να δημιουργηθούν προσκόμματα στη διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ιδιαίτερα επιβαρυντικά, συνολικά στην οικονομία της Ελλάδας και όχι μόνο σε βάρος της ΟΛΘ ΑΕ και των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας, διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας, Κυριάκος Λουφάκης, προσθέτοντας: "Την ίδια στιγμή δε, ωφελούνται οι ανταγωνιστές".
Κληθείς από το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στο περιθώριο σημερινής συνέντευξης Τύπου, να σχολιάσει τις πρόσφατες, δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος φαίνεται να αμφισβητεί την ταυτότητα των μελών της Κοινοπραξίας και να αφήνει αιχμές για το ποιοι βρίσκονται πίσω από την Κοινοπραξία των ιδιωτών-επενδυτών, είπε: "Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται εντυπώσεις για την διαδικασία πώλησης της ΟΛΘ AE. Εάν κάποιος ήθελε να αγοράσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ας κατέθετε την προσφορά του, εκδηλώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του, όταν η σχετική διαδικασία έτρεχε".
Μεταξύ άλλων, ο κ. Λουφάκης τόνισε, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο και πιο βασικό εξαγωγικό λιμάνι της χώρας και αρνητικές εξελίξεις στη διαδικασία πώλησής του, θα κατάφερναν μεγάλο πλήγμα στη βορειοελλαδική οικονομία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter