Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πράσινο από το Ελεγκτικό για την πώληση του ΟΛΘ στην Κοινοπραξία

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Ένα ακόμη βήμα έγινε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε το φάκελο με τα συμβατικά κείμενα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει ενημερώσει το ΤΑΙΠΕΔ για την έγκριση που χορηγεί, έγκριση που καθιστά δυνατή την υπογραφή της σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών η οποία, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.
Στο εξής και μέχρι την εγκατάσταση του νέου μεγαλομετόχου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει η συναλλαγή να πάρει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ τέλος, η σύμβαση, θα κυρωθεί από την Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι νέος μεγαλομέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε., θα είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού (spv) South East Gateway Thessaloniki, η οποία ιδρύθηκε από την κοινοπραξία των επενδυτών DIEP GmbH-Terminal Link SAS-Belterra Investments Ltd. Η κοινοπραξία αποκτά το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. έχοντας πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά 231,9 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να υλοποιήσει επενδύσεις 180 εκατομμυρίων.
Πηγή: voria.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter