Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: «Και από Μάρτη… καλοκαίρι»;

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Εντείνεται ο προβληματισμός κύκλων των παραγωγικών τάξεων της Θεσσαλονίκης αναφορικά με την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θα οδηγήσουν στην δεύτερη και καθοριστική φάση του διαγωνισμού- έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου- για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ. Αιτία το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων αλλά και το θέμα των παρατάσεων και καθυστερήσεων στην οριστικοποίηση της σύμβασης παραχώρησης που συνδεόταν με τις υποχρεωτικές επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές, με τον χρόνο υλοποίησής τους, με την απαίτηση για διακίνηση ορισμένων ελάχιστων φορτίων.
Όπως αναφέρει και το voria.gr εάν και μέσα στις επόμενες ημέρες, η οριστική σύμβαση δεν πάρει το "πράσινο φως" και δεν αναρτηθεί στο virtual data room, μαζί με την γνωστοποίηση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών, τότε το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι από τους τέσσερις ενδιαφερόμενους που δείχνουν ως τώρα να επιμένουν, επενδύοντας σε συμβουλευτικές υπηρεσίες και προετοιμασία φακέλων και προσφοράς, θα αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.
Όπως υποστηρίζουν κύκλοι των παραγωγικών τάξεων οι αλλεπάλληλες καθυστερήσεις των διαδικασιών του διαγωνισμού έχουν «απαξιώσει» το λιμάνι η σημασία του οποίου για τον «άξονα της Εγνατίας» αλλά και της νότιας Βαλκανικής είναι δεδομένος. Μάλιστα μεταξύ των άλλων σημειώνουν πως και το θέμα της σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης του λιμένα, που συνδέεται με τις γενικότερες εξελίξεις στα σιδηροδρομικά ζητήματα έχει και αυτό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Οι φόβοι πάντως για μία νέα παράταση μέχρι το καλοκαίρι έχουν ήδη καταγραφεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter