Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απορρίφθηκε η αγωγή φορέων της Θεσσαλονίκης για τις πρόσφατες απεργίες στον ΟΛΘ

olth kinitopoiiseis 5543

Απορρίφθηκε, από τη Δικαιοσύνη, η αγωγή φορέων της Θεσσαλονίκης, στην οποία ζητούσαν να κηρύξει «παράνομη και καταχρηστική» η πρόσφατη απεργία της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. στον ΟΛΘ. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΥΛΕ «η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στα Λιμάνια, για την εργασιακή συνέχεια και την θεμελίωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, έπεσε στο κενό και απορρίφθηκε πανηγυρικά.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ έδωσαν έναν μαζικό και δυναμικό αγώνα, με τον οποίο ανέδειξαν την βασική διαφωνία τους στο ξεπούλημα των Λιμανιών και κατέδειξαν με όλους τους τρόπους το οικονομικό και πολιτικό έγκλημα που συντελείται στον χώρο των Λιμανιών.

Πέρα, όμως, από αυτό οι εργαζόμενοι υπερασπίστηκαν την θεμελίωση των εργασιακών σχέσεων, μέσα από την διατήρηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ) και τον θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλα τα επίπεδα.

Η προσπάθεια χαρακτηρισμού της απεργίας, ως παράνομης και καταχρηστικής, την ώρα μάλιστα που αυτή είχε ανασταλεί, αποτελεί πρόκληση. Είναι εμφανές ότι επεδίωξαν την λήψη και επιβολή «προληπτικών μέτρων» σε βάρος των εργαζομένων και ουσιαστικά την κατάργηση του κατοχυρωμένου συνταγματικά δικαιώματος της απεργίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter