Τετ09182024

Last updateΤετ, 18 Σεπ 2024 10am

Εξοικονομεί CO2 η Βαλένθια

0valencia port

Η ηλιακή ενέργεια εξοικονομεί στο λιμάνι της Βαλένθια πάνω από 100 τόνους CO2. Το λιμάνι της Βαλένθια ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ενέργειας λειτουργούν με πλήρη δυναμικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Από την έναρξή του στις αρχές του έτους μέχρι τον Ιούλιο, οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας (φωτοβολταϊκά) ήταν σε θέση να περιορίσουν την απελευθέρωση 106,78 τόνων CO2 στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα παρήγαγαν περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί.
Το Valenciaport λειτουργεί επί του παρόντος δύο ηλιακές εγκαταστάσεις (μία στο λιμάνι της Βαλένθια και μία στο λιμάνι της Gandia), ενώ μια τρίτη εγκατάσταση πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί στη Βαλένθια μέχρι το τέλος του έτους.
Οι τρεις εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής της PAV για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών τα επόμενα χρόνια. Μαζί, θα παράγουν το ένα πέμπτο της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται το λιμάνι της Βαλένθια.
Η φάση κατασκευής του δεύτερου εργοστασίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του επόμενου έτους, με τις εργασίες για τη δοκιμαστική παραγωγή ενέργειας να ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter