Σαβ09142024

Last updateΠαρ, 13 Σεπ 2024 4pm

Και οι Γερμανοί λιμενεργάτες

0Containers stacked

Περισσότερο από ορατός είναι ο κίνδυνος για μία γενικευμένη, και σε παγκόσμια κλίμακα, αναταραχή στην εφοδιαστική καθώς λιμενεργάτες «απειλούν» με κινητοποιήσεις αν δεν ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα που προβάλλουν. Το τελευταίο διάστημα σε Αυστραλία, Ινδία, ΗΠΑ και Γερμανία οι συζητήσεις δεν δείχνουν προς την κατεύθυνση της παύσης της απειλής για κινητοποιήσεις. Μόλις χθες το γερμανικό συνδικάτο Ver.di ανέφερε ότι η ψηφοφορία για δύο επιλογές που παρουσίασε η Κεντρική Ένωση Γερμανικών Εταιρειών Θαλάσσιων Λιμένων (ZDS) απορρίφθηκε ως «εντελώς ανεπαρκής» από τα 11.500 μέλη της. Στον τέταρτο γύρο διαπραγματεύσεων τον Ιούλιο, η ZDS υπέβαλε τις τελικές προσφορές της, οι οποίες περιλάμβαναν μια επιλογή 12 μηνών ή μια παραλλαγή 16 μηνών.
Το συνδικάτο δήλωσε ότι η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 23 Αυγούστου και οι προσφορές απορρίφθηκαν. Επισήμως ζητούν από το ZDS να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βελτιώσει τις προσφορές. Η Ver.di είχε πραγματοποιήσει κυλιόμενες απεργίες μεταξύ Αμβούργου, Bremerhaven, Βρέμης, Wilhelmshaven, Brake και Emden που συνέπεσαν με τους προηγούμενους γύρους διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη απεργίες για τη σύμβαση, αλλά η Ver.di ανακοίνωσε σχέδια για δράση στις 31 Αυγούστου στο Αμβούργο πριν από την προγραμματισμένη ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας της MSC για την απόκτηση του μισού φορέα εκμετάλλευσης τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Αμβούργου HHLA.
Η συμφωνία για το λιμάνι είναι κακή για το Αμβούργο, λέει το συνδικάτο και επιπλέον η μισθολογική προσφορά που είπαν ήταν κατώτερη των προσδοκιών των μελών. Σημειώνουν ότι τα μέλη έχουν εργαστεί σκληρά για δύο χρόνια διατηρώντας την αλυσίδα εφοδιασμού στη Γερμανία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter