Πεμ07042024

Last updateΠεμ, 04 Ιουλ 2024 7pm

Ημερίδα του Ο.Λ. Βόλου

0LIMANI VOLOU

Η Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε. (Ο.Λ.Β. Α.Ε.) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:«Η Πυξίδα του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για την επόμενη μέρα: Πράσινη μετάβαση, Ψηφιοποίηση και Ανάπτυξη – Βελτίωση Υποδομών», την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ώρα 09:30 π.μ., στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos, Πλαστήρα 1, T.K. 382 22, Bόλος.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Βόλου και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55». Σχετικά αναφέρεται πως η ΟΛΒ Α.Ε., μέσω του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου CENTAVROS, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων, ολοκληρώνοντας το σύνολο των τεχνικών μελετών για θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και στην κρουαζιέρα ενώ διερευνά πλέον τα σενάρια κατασκευής του εν λόγω έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Β. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαλειτουργικότητα και συμβατότητα των πράσινων αυτών τεχνολογιών. Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.

Συνεδριάζει η ΕΛΙΜΕ

Στο μεταξύ στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, θα συνεδριάσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 18.00, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ).

Ως γνωστόν η ΕΛΙΜΕ εκπροσωπεί όλους τους Οργανισμούς Λιμένων καθώς και όσα Λιμενικά Ταμεία είναι εγγεγραμμένα σε αυτή. Στόχοι, είναι η προώθηση ζητημάτων που άπτονται των λιμένων στο πλαίσιο της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς νομοθεσίας και η ανάπτυξη λιμενικής πολιτικής και μέσα στους τομείς δραστηριότητας της Ένωσης συμπεριλαμβάνονται, η ναυτιλία, το περιβάλλον, οι μεταφορές, οι διεθνείς σχέσεις κ.α.

Τη συνεδρίαση, θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Στέφανος Γκίκας.

Υπενθυμίζεται ότι, τελευταία φορά η ΕΛΙΜΕ συνεδρίασε τον Δεκέμβριο 2022 στο λιμάνι του Βόλου και μετά από περίπου ενάμιση χρόνο, πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμένων, θα βρεθούν ξανά στην όμορφη πόλη του Βόλου, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που άπτονται μεταξύ άλλων της κρουαζιέρας, αλλά και σχετικά με την αποτύπωση της κατάστασης του λιμενικού συστήματος της χώρας την τελευταία δεκαετία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter