Σαβ06012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εφοδιαστική: Θέμα εφαρμογής του ICS2

0koyti

Οι παγκόσμιες και ευρωπαϊκές εμπορικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους φορτωτές, τους μεταφορείς και τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων έχουν εκδώσει επείγουσα προειδοποίηση προς όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στη διακίνηση εμπορευμάτων προς ή μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας, της Ελβετίας ή της Βόρειας Ιρλανδίας, διά θαλάσσης, οδικώς ή σιδηροδρομικώς, ώστε να είναι έτοιμες για το νέο Import Control System (ICS2) που θα αρχίσει να εισάγεται από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Το World Shipping Council, the International Federation of Freight Forwarders, the Global Shippers Forum, the European Community Association of Ship Brokers and Agents, the European Community Shipowners’ Associations, the European Associations for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services, the European Shippers Council και η International Road Transport Union,, τόνισαν από κοινού τη σημασία των νέων ελέγχων και τις επιπτώσεις τους στην κυκλοφορία των εμπορευμάτων προς ή μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευρωπαϊκό τελωνειακό έδαφος διά θαλάσσης, οδικής και σιδηροδρομικώς.
Η συνειδητοποίηση της εφαρμογής των νέων απαιτήσεων είναι το κλειδί, λέει η ομάδα, όπως και η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το ICS2 θα επηρεάσει διαφορετικές οντότητες στην αλυσίδα εφοδιασμού σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικούς τρόπους.
Το ICS2 είναι ένα ενισχυμένο καθεστώς ασφάλειας και προστασίας που θεσπίστηκε από κοινού από τις τελωνειακές αρχές της ΕΕ, το οποίο απαιτεί την παροχή συγκεκριμένων λεπτομερειών σχετικά με τα εισαγόμενα εμπορεύματα πριν από τη φόρτωση ή πριν από την άφιξη στα σύνορα της ΕΕ. Οι απαιτήσεις θεσπίστηκαν για το αεροπορικό φορτίο κατά τη διάρκεια του 2023 και θα επεκταθούν στις θαλάσσιες μεταφορές από τον Ιούνιο του 2024 και για τις εισαγωγές που φθάνουν οδικώς ή σιδηροδρομικώς το 2025. Οι εκτεταμένες νέες απαιτήσεις δεδομένων περιλαμβάνουν 6ψήφιους κωδικούς ΕΣ για κάθε είδος σε μια αποστολή, μια «αποδεκτή περιγραφή» και λεπτομερείς πληροφορίες για τον αγοραστή και τον πωλητή.
Οι εμπορικοί φορείς, καθένας από τους οποίους εκπροσωπεί διαφορετικά μέρη στην αλυσίδα εφοδιασμού, παρότρυναν τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στη μεταφορά αγαθών στην ΕΕ να ξεκινήσουν τώρα τις προετοιμασίες τους για την επέκταση του ICS2 και να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστούν. Ο δικτυακός τόπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε.
Η μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ICS2 θα έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις και διαταραχές στις εξαγωγές προς την ΕΕ από τον υπόλοιπο κόσμο και στα εμπορεύματα που εισάγονται στην ΕΕ, και ενδεχομένως, σύμφωνα με την πρακτική των κρατών μελών, πρόστιμα και ποινές για τα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για την υποβολή των δεδομένων ασφάλειας και προστασίας στο ICS2.
Η συνεργασία μεταξύ των διαφόρων μερών που εμπλέκονται σε τέτοιες μεταφορές είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, όπως συμβολίζεται από την κοινή έκκληση για δράση των οκτώ εμπορικών οργανώσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter