Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έτος καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών στα ευρωπαϊκά λιμάνια

0Containers stacked

Έτος καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών στα ευρωπαϊκά λιμάνια έχει ανακηρυχθεί το τρέχον έτος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε μια νέα σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των λιμένων και την εντατικοποίηση των δράσεων κατά της διακίνησης ναρκωτικών και της διείσδυσης εγκληματιών.
Η νέα σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα της European Ports Alliance ξεκίνησε σε στενή συνεργασία με τη βελγική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, τα κράτη μέλη, οι λιμενικές αρχές, οι ευρωπαϊκές ενώσεις και οι οργανισμοί της ΕΕ (Ευρωπόλ, ΕΚΠΝΤ) πρέπει να επικεντρωθούν στον εντοπισμό αδυναμιών, στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και στην ανάπτυξη πρακτικών λύσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας των λιμένων.
Θα καταπολεμήσει τον εκφοβισμό, τη διαφθορά και την εγκληματική διείσδυση στους λιμένες εφαρμόζοντας διεθνή και ενωσιακά πρότυπα ασφαλείας και συνεργαζόμενη με τις αρχές επιβολής του νόμου και τα τελωνεία, καθώς και με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκμετάλλευσης λιμένων.
Η έναρξη της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τους Λιμένες έρχεται σε ένα πλαίσιο εγκληματικών δικτύων που χρησιμοποιούν ακραία βία, διαφθορά και εκφοβισμό στην προσπάθειά τους για κέρδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασχέσεις κοκαΐνης στην ΕΕ βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, με περισσότερους από 300 τόνους να κατάσχονται σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.
Μόνο στο Βέλγιο, οι αρχές κατάσχεσαν ρεκόρ 121 μετρικών τόνων κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας-Μπριζ το 2023, αύξηση 10% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το λιμάνι του Αμβούργου.
Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2023, Ολλανδοί τελωνειακοί πράκτορες στην Ολλανδία κατάσχεσαν το μεγαλύτερο φορτίο κοκαΐνης που πέρασε ποτέ από το λιμάνι του Ρότερνταμ βάρους έως και 17.600 κιλών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter