Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης

0Υπ5959

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, πέταξε χθες η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος.
«Πρόκειται για μία σημαντική ημέρα για τις μεταφορές της Ελλάδας, καθώς η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων αποτελεί στόχο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέχρι το καλοκαίρι, άλλωστε, θα έχουν εκκινήσει δρομολόγια στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα-Κέρκυρα-Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα», δήλωσε η κ. Αλεξοπούλου.
«Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε να δημιουργηθεί στη χώρα ένα πλήρες, σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων, με αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ενισχύει σημαντικά τον τουρισμό στη νησιωτική χώρα, παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές», πρόσθεσε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter