Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

257 εκατομμύρια TEU διακίνησαν στο 10μηνο τα Κινεζικά λιμάνια

0Containers stacked

Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, τα λιμάνια της Κίνας σημείωσαν αύξηση 4,9% σε ετήσια βάση (YoY) στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, αγγίζοντας τα 257 εκατομμύρια TEU.
Παρά τη μείωση κατά 4,5% σε ετήσια βάση του όγκου εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Σαγκάης τον Οκτώβριο, το λιμάνι πέτυχε ένα εντυπωσιακό ορόσημο με τη μετακίνηση 40,2 εκατομμυρίων TEU τους πρώτους δέκα μήνες του έτους.
Αντίθετα, το λιμάνι του Ningbo-Zhoushan διακρίθηκε τον Οκτώβριο, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη αύξηση 14,4% σε ετήσια βάση στο TEU. Η σωρευτική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα για το έτος ανήλθε σε 30,2 εκατομμύρια TEU.
Ο δείκτης Ningbo Container Freight Index (NCFI) αντανακλούσε μια θετική τάση στις τιμές των ναύλων εμπορευματοκιβωτίων, κατά μέσο όρο 706,6 μονάδες το Νοέμβριο, υποδεικνύοντας αύξηση 8,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, η αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων γνώρισε εποχιακή κάμψη τον Νοέμβριο λόγω ανισορροπίας στην προσφορά και τη ζήτηση στην εμπορική λωρίδα Ασίας-Βόρειας Αμερικής.
Παρά τα μέτρα που έλαβαν οι θαλάσσιοι μεταφορείς για τον έλεγχο της προσφοράς χώρου, η αγορά αντιμετώπισε προκλήσεις από ένα μεγάλο πλεόνασμα χωρητικότητας λόγω της παράδοσης και ανάπτυξης πολλών νέων πλοίων.
Ο μέσος ναύλος για ένα εμπορευματοκιβώτιο 40GP από το λιμάνι Ningbo στο Λος Άντζελες και τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ τον Νοέμβριο σημείωσε μηνιαίες αυξήσεις 1.768 δολαρίων (2%) και 2.338 δολαρίων (6,6%), αντίστοιχα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter