Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στ. Πιτσιόρλας: Εδραίωσε το Κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

cosco ship 640x400

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με το πέρασμά του στην COSCO έδωσε ισχυρή ώθηση στο Κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς έπεισε για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προσελκύσει επενδύσεις είπε νωρίτερα απόψε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλας στο πλαίσιο μια γενικής ανασκόπησης των στόχων που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για φέτος. Όπως αποκάλυψε ομάδα Κινέζων επενδυτών ήρθε στην Ελλάδα και επεδίωξε επαφή με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ λίγες μόλις μέρες από την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Πεκίνο, όπου ως γνωστόν μεταξύ των άλλων ανακοινώθηκε και η αύξηση των επενδύσεων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Πιτσιόρλας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για τα συμφέροντα της χώρας την επένδυση της COSCO ενώ αποκάλυψε επίσης ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα εξελιχθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι τούτο υπαγορεύεται από το ζωηρό ενδιαφέρον επενδυτών για το εν λόγω λιμάνι θέτοντας τον ορίζοντα ολοκλήρωσης το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.
Αναφορικά με τα δέκα άλλα λιμάνια σημείωσε ότι αυτά θα περάσουν στο νέο σχήμα που θα τρέξει τις ιδιωτικοποιήσεις όπου το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι θυγατρική του μη παραλείποντας να τονίσει και την σημασία αυτών των λιμένων για το διεθνές εμπόριο και όχι μόνο.
Με τους Ιταλούς να έχουν ουσιαστικά κατοχυρώσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επίσης ανέφερε ότι υπάρχει εκτεταμένο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου για το οποίο η Ιταλική πλευρά διατηρεί ενδιαφέρον και για την ανάπτυξη των επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών πέραν των εμπορικών καθώς διαθέτει τη σχετική εμπειρία.
Με τα δύο λιμάνια να έχουν μέσα στο έτος την τιμητική τους το ζήτημα της αξιοποίησης του Θριασίου επίσης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι σιδηροδρομικές μεταφορές αναδύονται ελέω και των στρατηγικής σημασίας λιμένων.
Τέλος ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σχολίασε τις τριβές που έχουν αναπτυχθεί με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις και αναφέρθηκε στα χρονοδιαγράμματα μεγάλων τομών που επιχειρεί το Ταμείο στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας ότι παρά τις αντιδράσεις η ηγεσία της κυβέρνησης είναι προσηλωμένη στην υλοποίηση συγκεκριμένων σχεδιασμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter