Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κανονικά από αύριο όλα τα δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο( UPD)

TRAINOSECOSCO

Αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγείλει από αύριο έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Έτσι κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο τα δρομολόγια σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης κανονικά θα πραγματοποιούνται από αύριο και τα δρομολόγια των εμπορικών αμαξοστοιχιών.
Τα σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανακαθορίσουν τη στάση τους την ερχόμενη Παρασκευή, περιμένοντας απαντήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ΣΣΕ.

Μπλοκαρισμένα τα «κουτιά» από τα τραίνα

Κινητοποιήσεων συνέχεια των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίησή της αλλά και προβλημάτων συνέχεια για τον εμπορικό κόσμο που βλέπει τα «κουτιά του» να πηγαίνουν και να έρχονται βάσει εναλλακτικών σχεδίων που η PCT SA (COSCO) ενεργοποίησε προς εκτόνωση της κατάστασης.

Ωστόσο οι κινητοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πέραν της ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, έχουν προκαλέσει την κόπωση αλλά και την οργή του εμπορικού κόσμου που πλέον αβίαστα καταγγέλλει την ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκεται.

Και τούτο γιατί μία μεγάλη γκάμα προϊόντων προς εξαγωγή διακινούνται με τους εμπορικούς συρμούς με εμπορευματοκιβώτια με προορισμό τις αγορές της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών σημείωναν με νόημα ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί «βάζει βούτυρο στο ψωμί» των λιμανιών της Β. Ευρώπης που εσχάτως και υπό την πίεση που ασκεί το γεγονός της κατακύρωσης του ΟΛΠ στην COSCO προμοτάρουν τις άψογες σιδηροδρομικές καλύψεις των λιμένων εκμεταλλευόμενα ακριβώς την ελληνική επίς σιδηροδρόμων αδυναμία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter