Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COSCO – N/Z ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Δύο νέες δεξαμενές στα άμεσα σχέδια

dexameni

 Όχι μια, αλλά δύο πλωτές δεξαμενές, εκ των οποίων η μια 300.000 τόνων και η δεύτερη 100.000 τόνων πρόκειται να φέρει εντός του επομένου τριμήνου στο Πέραμα η COSCO, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της  Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και της ενίσχυσης των βασικών υποδομών της. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του TheSeaNation σε πρώτη φάση ο κινεζικός όμιλος σχεδιάζει νε φέρει στο Πέραμα μια δεξαμενή ικανότητας δεξαμενισμού πλοίων μέχρι και 300.000 τόνους, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει άλλη μια δεξαμενή ικανότητας 100.000 τόνων.

Η μεταφορά των δύο δεξαμενών στο Πέραμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κινούνταν στην σφαίρα του σεναρίου, αλλά στην διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, υπήρξε σαφής αναφορά από την πλευρά της COSCO στις δύο δεξαμενές, στο πλαίσιο της επέκτασης του επενδυτικού της πλάνου στον Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινεζική πλευρά στις επαφές που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα με φορείς των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου είχε καταγράψει τόσο  τις προσδοκίες όσο και τους προβληματισμούς για μία σειρά επι μέρους θέματα τα οποία χρήζουν επιλύσεως από δεκαετιών.

Από την άλλη πλευρά κύκλοι των παραγωγικών τάξεων στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν έχουν «φωτογραφίσει» τα γενικότερα προβλήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας ως εκ των βασικών αιτίων που το «κλίμα» βάρυνε στην επισκευαστική ζώνη με τον κύκλο εργασιών να συρρικνώνεται σημαντικά.

Σε κάθε περίπτωση Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αξιώσεων χωρίς δεξαμενές δεν μπορεί να υπάρξει και η μόνη περίπτωση η COSCO να σκεφτεί εκ νέου την προοπτική μεταφοράς δεξαμενών στο Πέραμα είναι το να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας για την κάλυψη των αναγκών εμπορικών πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter