Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόκκινο» για εμπορευματικούς συρμούς μέχρι τις 17 Ιουλίου. «Κτύπημα» στον Πειραιά

DSCN24041

«Ειδική παράταση» στις απεργιακές κινητοποιήσεις για τους εμπορευματικούς συρμούς έδωσαν οι συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που χθες ανακοίνωσαν παράταση των κινητοποιήσεών τους που έληγαν σήμερα μέχρι και την Πέμπτη.

Η εξειδίκευση των κινητοποιήσεων είναι προφανές ότι στοχεύουν ευθέως πλέον το λιμάνι του Πειραιά με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς η COSCO , ως γνωστόν, έχει θέσει σε εφαρμογή εναλλακτικά σενάρια για την διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, που υπό άλλες συνθήκες θα διακινούνταν από τον Πειραιά προς τις ευρωπαϊκές αγορές σιδηροδρομικώς. Παράλληλα η κατάσταση αυτή εκπέμπει εσφαλμένα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και δυναμιτίζει το όποιο επενδυτικό περιβάλλον επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση μετά και τις από Πεκίνου παραινέσεις για την αναγκαία εργασιακή ειρήνη.

Ουσιαστικά ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα τα τρένα σε όλο τον σιδηροδρομικό άξονα, καθώς και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ενώ δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

Η ΠΟΣ, με ανακοίνωσή της, αντιδρά στην «επιβαλλόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά στον Σιδηρόδρομο και ιδιαίτερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι («TRENITALIA») και στη μη υπογραφή ΣΣΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter