Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απασχολούν το Πεκίνο οι απεργίες - UPD

cooc 708

Τον προβληματισμό των Κινεζικών αρχών κατέγραψε η κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις δραστηριότητες του λιμανιού του Πειραιά.

Η κινεζική πλευρά ανήγγειλε επιπρόσθετες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ωστόσο παρουσίασε τον προβληματισμό της για απεργίες στο λιμάνι.

«Οι απεργίες είναι ένα φαινόμενο, μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, εκτιμώντας ότι «μαζί θα αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες».

Η επόμενη μέρα φαίνεται να απασχολεί τόσο την κινεζική όσο και την ελληνική πλευρά όσον αφορά τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κύκλοι των χρηστών εκτιμούν ότι οι επενδύσεις αυτές και η υφιστάμενη κατάσταση απαιτεί ένα σύνολο εργαζομένων και δη εκείνων με υψηλή κατάρτιση στους χειρισμούς των ηλεκτρομηχανικών υποδομών γεγονός, που δικαιολογεί αισιοδοξία τόσο για τη διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, όσο και για την ανάπτυξη νέων δεδομένης της κλίμακας στην οποία θέλουν να αναπτύξουν οι της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ΟΜΥΛΕ

Πριν από λίγο κι ενώ ακόμα των συζητήσεων περί των απεργιών δεν έχει κατασιγάσει από τις παραινέσεις του Πεκίνου, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), ανακοινώσε για αύριο τη συμμετοχή της σε ωριαία δράση (μονόωρη κινητοποίηση) από κοινού με την ITF καθώς η 7η Ιουλίου κηρύχτηκε από το ITC και το ITF μέρα μνήμης και αγώνα για τους αργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα.

Στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ γίνεται λόγος για «επιχειρούμενες» ιδιωτικοποιήσεις στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, όταν την ίδια στιγμή σήμερα έχει συμβεί συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου με τους επικεφαλείς της Cosco χθες υπήρξαν οι υπογραφές που επιβεβαίωσαν τα τετελεσμένα για τον ΟΛΠ και σήμερα γνωστοποιήθηκαν οι δηλώσεις για επιπρόσθετοι επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά από την πλευρά της Cosco υπό τις προϋποθέσεις της εργασιακής ειρήνης.

Στην ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ αναφέρει τα εξής:

«Το IDC από κοινού με το ITF, ορίζοντας την 7 Ιουλίου μέρα μνήμης και αγώνα για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα, ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 8 το πρωί ωριαία δράση για:
-για το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης και το σεβασμό στις συμφωνίες - για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία • ενάντια στην επισφαλή εργασία • για Εργασιακά πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο • για τα ζητήματα του Αυτοματισμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα λιμάνια και τις ναυτιλιακές - μεταφορικές εταιρίες.

Αυτή η ημέρα της παγκόσμιας δράσης αποτελεί ιστορική εμπειρία.

Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσουμε μια συλλογική δράση, που αναδεικνύει τη συμβολή των εργαζόμενων στα λιμάνια στην παγκόσμια οικονομία και η οποία μιλά για τους επαγγελματικούς κινδύνους που συνδέονται με την εργασία μας.

Η δράση αυτή θα υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα, όχι μόνο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας μας, αλλά και τις συνθήκες εργασίας, την αξιοπρέπεια και τη συλλογική διαπραγματευτική ισχύ.

Για τα Ελληνικά Λιμάνια έχει ιδιαίτερη σημασία.

Μόλις βγήκαμε από μια ηρωική μάχη για την προάσπιση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων, την υπεράσπιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, την προάσπιση της ασφάλειας στην εργασία.

Υπερασπισθήκαμε και υπερασπιζόμαστε την δουλειά μας. Οι επιχειρούμενες ιδιωτικοποιήσεις των ΟΛΠ & ΟΛΘ, δυστυχώς, όχι μόνο δεν αποτελούν αναπτυξιακή πολιτική, όχι μόνο απειλούν το δημόσιο συμφέρον, αλλά μέσα από αυτές επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις ασφαλείς θεσπισμένες σχέσεις εργασίας με επισφαλείς εργολαβικές σχέσεις εργασίας τύπου γαλέρας.

Δεν το επιτρέψαμε και θα συνεχίσουμε να τις αντιπαλεύουμε.
Την Πέμπτη 8-9 το πρωί θα πάρουμε μέρος σε ΟΛΠ & ΟΛΘ και σε όλα τα λιμάνια στην παγκόσμια μέρα δράσης, με αγωνιστική διάθεση και με αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας».

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter