Κυρ01192025

Last updateΣαβ, 18 Ιαν 2025 3pm

«Ροκανίζει» η γραφειοκρατία...

ypografi cosco olp 1

«Ξορκίζουν» το τέρας της γραφειοκρατίας και του «αδιευκρίνιστου» χρόνου που συνεπάγεται η εμπλοκή του, κύκλοι των παραγωγικών τάξεων του Πειραϊκού χώρου που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις με τον ΟΛΠ αλλά και την προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να εκπέμψει μηνύματα προσέλκυσης επενδύσεων. Πέραν του πολιτικού παρασκηνίου αλλά και του εσωκομματικού «μετώπου» στους κόλπους της παρούσας κυβέρνησης οι αναφορές του καθ ύλη αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας για τις διαδικασίες που έπονται των υπογραφών για τον ΟΛΠ, που τέθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου, επανέφεραν στο προσκήνιο με τον καλύτερο τρόπο το γραφειοκρατικό θέμα και του μηνύματος που εκπέμπει.

Το οποίο εν πολλοίς έρχεται σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου.

Να σημειωθεί ότι σχολιάζοντας τον χρονικό ορίζοντα που έθεσε ο κ. Δρίτσας οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν την περίπτωση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα για την οποία έχει περάσει σχεδόν τετραετία από της υπογραφής της συμφωνίας για να υπενθυμίσουν ότι σχεδόν «μονότονα» την τελευταία εικοσαετία συνδικαλιστικοί φορείς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους αλλά και εργοδοτικές οργανώσεις επέρριπταν την ευθύνη για την «κακή κατάσταση» από την δικής τους οπτική γωνία στο «τέρας της γραφειοκρατίας. Που στην περίπτωση του Πειραϊκού χώρου ροκάνισε το χρόνο αλλά και την ικμάδα εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημαντικός αριθμός των οποίων «έβαλε λουκέτο».

Αλλά και στην περίπτωση του ΟΛΠ το ίδιο παρελθοντικά χρονικό διάστημα παραγωγικές τάξεις, χρήστες των εγκαταστάσεών του δια της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως αλλά και «πεφωτισμένα» στελέχη των διοικήσεων του Οργανισμού συμφωνούσαν για το «τέρας της γραφειοκρατίας και για τον «ασφυκτικό εναγκαλισμό» του Δημοσίου. Χάρη του οποίου δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν επιλογές των διοικήσεων, να συμβούν επενδύσεις αλλά και να ασκηθεί η πολυσυζητημένη «πελατοκεντρική πολιτική».

Επί της ουσίας το μήνυμα που εκπέμφθηκε για «το τι περιμένει τους εν δυνάμει επενδυτές», όπως εκτιμούν, έρχεται σε χρονική συγκυρία όπου το «βαλλόμενο πανταχόθεν» ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί να υλοποιήσει την πολιτική που πράγματι αναγνωρίζεται ότι μεγάλο μέρος της εκπηγάζει εκ των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας που έχει αποδεχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της Βουλής.

Στην «εύστοχη παρατήρηση», ότι η δρομολογημένη εξέλιξη του ΟΛΠ θα έπρεπε να έχει «συμπαρασύρει» και τα «προαπαιτούμενα» για την υλοποίηση της υπογραφής την περασμένη Παρασκευή, οι ίδιοι κύκλοι επέσεισαν το ρευστό του πολιτικού σκηνικού ελέω των εξελίξεων περί της οικονομία «συνταιριάζοντας» τον ορίζοντα του διαδικαστικού με το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες. Και άρα του ενδεχόμενου της εκ νέου πολιτικής «θωπείας» των εργαζόμενων, εν δυνάμει ψηφοφόρων, στα λιμάνια και μάλιστα σε συγκυρία όπου από κόμματα της αντιπολίτευσης υπήρξαν θετικές δηλώσεις για την υπογραφείσα συμφωνία .

Τέλος στο διαδικαστικό και για τον ΟΛΘ. Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα γνωστά στοιχεία λιγότεροι από τους μισούς ομίλους που είχαν περάσει στη δεύτερη φάση για τον ΟΛΘ φαίνεται πως εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, όπως προκύπτει από τις επαφές που έχει αρχίσει το ΤΑΙΠΕΔ με τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται πως για το 67% του ΟΛΘ είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση και τα οκτώ επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter