ΟΜΥΛΕ: «Πολιτικά και νομικά νεκρός ο διαγωνισμός του ΟΛΠ»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΝΕΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 13:41
Την απόσυρση του διαγωνισμού του ΟΛΠ αλλά και του ΟΛΘ, ζήτησε πριν από λίγο η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, λέγοντας ότι η όλη διαδικασία είναι πολιτικά και νομικά νεκρή.
Ειδικότερα ο κ. Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, αναφέρθηκε στο θέμα της σύμβασης παραχώρησης, στις εργασιακές σχέσεις, στο θέμα του ενοικίου που καταβάλλει η ΣΕΠ στον ΟΛΠ, αλλά και στο φορολογικό ζήτημα το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα λέγοντας ότι όλα αυτά, υπέχουν νομικών ευθυνών για τους χειρισμούς τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και στη διοίκηση του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ.
Οι νομικές ευθύνες είπε ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ, θα αναζητηθούν σημειώνοντας ότι η όλη διαδικασία γίνεται εν κρυπτώ και παρά το γεγονός ότι επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και της χθεσινής αντιπολίτευσης είχαν αποδομήσει με τοποθετήσεις τους την όλη διαδικασία του ΟΛΠ, τασσόμενοι μάλιστα υπέρ του αιτήματος της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών για απόσυρση του διαγωνισμού.
Σε ερώτηση του TheSeaNation για τις αλλεπάλληλες μεταβολές της διαγωνιστικής διαδικασίας και ειδικότερα της β' φάσης του διαγωνισμού ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι αυτό είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι ο διαγωνισμός μπορεί θα οδηγηθεί στον «σκουπιδοτενεκέ» για μια σειρά λόγους που είναι γνωστοί και στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ έθεσε επίσης ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν να έχουν γίνει αποτιμήσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για τις πραγματικές αξίες και υπεραξίες του ΟΛΠ, για τα κοινωνικά θέμα που αναφύονται, καθώς υπάρχει η σχέση πόλης-λιμένα και λιμένα-πόλης για να σημειώσει ότι θα πρέπει ο διαγωνισμός να αποσυρθεί και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών ούτως ώστε να αξιοποιηθούν τα πολλά θετικά στοιχεία του Πειραιά, για τα οποία όπως είπε ουσιαστικά υπάρχει και το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών.
Τόσο ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ όσο και ο Πρόεδρος των Λιμενεργατών έκαναν λόγο για σκοπούμενη απαξίωση του λιμανιού του Πειραιά με προφανείς στόχους για να σημειώσουν ωστόσο και οι δύο ότι παρά την προσπάθεια αυτή η κίνηση εξακολουθεί να υπάρχει στο προβλήτα που διατηρεί υπό τον έλεγχο του ο ΟΛΠ, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπό άλλες συνθήκες και υπό άλλη πολιτική τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Τέλος καυτηρίασαν μαζί το μοντέλο της λιμενικής πολιτικής που ακολουθείται ενώ έθεσαν και ένα ερώτημα που αφορά νομοθέτημα, το οποίο έχει ψηφιστεί και προβλέπει τη δημιουργία λιμενικών αξόνων με επίκεντρα τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, στα οποία εντάσσονται τα λιμάνια που βρίσκονται πάνω στον άξονα τους.
Είναι ένα ερώτημα είπαν, καθώς την επαύριον όποτε και αν γίνει ο διαγωνισμός είναι ενδεχόμενο ο πλειοδότης να ζητήσει την υλοποίηση των όσων προβλέπει ένας νόμος τον οποίο χαρακτήρισαν προς ώρας ανενεργό.
ΟΜΥΛΕ και Λιμενεργάτες βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα με στόχο να ανατρέψουν την κυβερνητική απόφαση.