Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ασία-Ευρώπη : Άρχισαν... οι περικοπές σέρβις

maersk msc 670x400

Ουδείς ενεός των αναλυτών εκ της ειδήσεως ότι άρχισαν οι περικοπές στα απευθείας σέρβις σε γραμμές Ασίας Ευρώπης από την 2Μ. Όχι όμως και των επιτελικών στελεχών των μεγάλων λιμένων που βλέπουν ότι τώρα εξελίσσεται ο «εφιάλτης τους». Αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους η κατάσταση που θα διαμορφωθεί μόνο «ζοφερή» μπορεί να χαρακτηριστεί για τα εμπορικά λιμάνια της Β. Ευρώπης και όχι μόνο καθώς οι αναδιατάξεις στα σέρβις από τις «συμμαχίες» θεωρούνται δεδομένες πολύ δεν μάλλον στα περιφερειακού χαρακτήρα λιμάνια.

Οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές και για την αλυσίδα των logistics στελέχη της οποίας επί ευρωπαϊκού εδάφους δεν έχουν κρύψει την αγωνία τους για τις εξελίξεις αλλά και για τις δομικού χαρακτήρα μεταβολές που θα επέλθουν και που θα επηρεάσουν όχι μόνο τα logistics αλλά και το short sea shipping.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο (S.S.S.) είχε προσλάβει μορφή «παιχνιδιού» μεταξύ των λιμένων της Β. Ευρώπης αλλά και εσχάτως Βρετανικών λιμένων γεγονός που αποτελούσε «μαγνήτη» για τις μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και μετέπειτα συμμαχίες. Με το θέμα της έκβασης του δημοψηφίσματος στην Βρετανία να είναι αμφίρροπο και την αναθεώρηση των στρατηγικών των μεγάλων συμμαχιών., κατά τους αναλυτές, ο «ήλιος ανατέλλει» για λιμάνια με πρόσωπο στη Μεσόγειο και μάλιστα για εκείνα που μειώνουν τις ώρες πλου αλλά και τις συνεπακόλουθες ανελαστικές δαπάνες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter