Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκβαθύνσεων συνέχεια

1280px Manhattan

Μεγάλα λιμάνια, μεγάλοι μπελάδες... Εν προκειμένω, τα γιγαντιαίων - σε μεταφορική ικανότητα - πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν «βάλει φωτιά» στα κομβικής σημασίας λιμάνια ανά τον κόσμο, καθώς τα βυθίσματα που απαιτούν πλέον και για λόγους ασφαλείας είναι μεγάλα πλοία μεγαλύτερα των αρχικών υπολογισμένων γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα τις κατά τόπους λιμενικές αρχές να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο βελτίωσης τους. Οι εξελίξεις φέρνουν στην επικαιρότητα τον τομέα που ειδικεύεται στις εκβαθύνσεις και στις διανοίξεις διωρύγων, καθώς το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι τα πλοία του τομέα έχουν αρκετό και σημαντικό έργο ανά τον κόσμο.

Πρόσφατα στο «τριπάκι» των βυθισμάτων» μπήκαν τα λιμάνια της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ που προσδοκούν να φιλοξενούν στο εξής πλοία αυτού του μεγέθους.

Να σημειωθεί ότι ευνοημένα είναι τα περίφημα λιμάνια ανοιχτής θάλασσας όπου στην είσοδο τους δεν παρεμβάλλονται διώρυγες κανάλια ή άλλες τεχνικές κατασκευές και τα οποία φαίνεται να έχουν το προβάδισμα έναντι των άλλων που θα απαιτήσουν τις εν λόγω βελτιώσεις.

Ένα από τα ευνοημένα λιμάνια είναι και ο Πειραιάς, καθώς τα βυθίσματα του οποίου και οι νέες εγκαταστάσεις που δημιουργεί η Cosco (PCT S.A.) πληρούν όλες τις προδιαγραφές των απαιτήσεων για μεγάλα βυθίσματα και ιδιαίτερα για βυθίσματα ασφαλείας για αυτά τα πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter