Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκπτώσεις κάνει το Σουέζ

suez 0094

Κοντά στο 30% έκπτωση ανακοίνωσε το Σουέζ ότι θα κάνει σε πλοία που εκτελούν κυκλικούς πλόες Ασία – ΗΠΑ- Ασία σε μία γενικότερη προσπάθεια να «απαντήσει» στην πρόκληση που θα αντιμετωπίσουν εταιρίες για χρήση της διώρυγας του Παναμά με τον περίπλου της Αφρικής. Η πτώση στις τιμές και των ναυτιλιακών καυσίμων αλλά και η δρομολόγηση πλοίων με γιγαντιαίες μεταφορικές ικανότητες σε TEU's έχει κατά τους αναλυτές δημιουργήσει νέα δεδομένα τα οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε μία μάχη τιμών μεταξύ των δύο διωρύγων και όχι μόνο.

Στα νέα δεδομένα επίσης υπεισέρχεται και η παράμετρος «ταχύτητα» η οποία είχε περάσει σε τριτεύουσα θέση όταν οι τιμές των καυσίμων είχαν λάβει την ανιούσα και οι εταιρίες επέλεξαν την μειωμένη ταχύτητα ως αντίμετρου στα ακριβά καύσιμα.

Τα δεδομένα άλλαξαν οι διώρυγες διευρύνθηκαν, τα πλοία μεγάλωσαν όπως και οι απαιτήσεις του διεθνούς εμπορίου για φθηνότερη και ταχύτερη διαμετακόμιση. Στην περίπτωση του Σουέζ πάντως ευνοημένες θα είναι οι εταιρίες που θα επιλέξουν το πέρασμα από τη Μεσόγειο στην οποία πρόκειται εντός του έτους να υπάρξει «ναυμαχία» λιμένων για την αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών.

Στην οποία δυναμικά εισέρχεται ο Πειραιάς ως κομβικής σημασίας λιμάνι για τον «θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» αλλά και εκ του γεγονότος ότι από την προσεχή Παρασκευή «περνάει» υπό τον έλεγχο της COSCO η οποία ήδη είναι σε «συμμαχία» η οποία και ετοιμάζεται να διευρυνθεί δεδομένου ότι εξελίσσονται οι συζητήσεις που ξεκίνησαν πρόσφατα σχετικά με άλλες εταιρίες μεταξύ των οποίων και η CMA-CZM .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter