Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προετοιμάζει ο ESPO...

espo logo.jpg

«Προετοιμάζει το έδαφος» ο ESPO ενόψει των συζητήσεων σε επίπεδο ΕΕ το 17 με στόχο να αποτυπωθεί ευκρινώς το internal market για το maritime transport. Ωστόσο κοινή παραδοχή είναι ότι απαιτούνται να γίνουν πολλά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή με προτεραιότητα να καταγραφούν τα διάφορα εμπόδια που υπάρχουν μεταξύ των λιμένων και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν μετά την καταγραφή υπάρξει άρση αυτών των εμποδίων θα καταστεί ευχερέστερη η ανάπτυξη αλλά και η διαφύλαξη των ισορροπιών καθώς και εκείνων που σχετίζονται με περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι ειδικοί εισηγούνται την ψηφιοποίηση ορισμένων βασικών παραμέτρων του όλου πλαισίου ως μία από τις ενδεδειγμένες λύσεις για ανάπτυξη αλλά και την αξιοποίηση των ψηφιακών πλατφορμών που διατηρούν λιμάνια και ναυτιλιακές εταιρίες σημειώνοντας με νόημα ότι η «αξιοποίηση των πληροφοριών είναι η δύναμη».

Να σημειωθεί τέλος ότι μία ομάδα αναλυτών έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να υπάρξει «σύνδεση των συστημάτων» και εκτός ευρωπαϊκής ένωσης δεδομένων των κοσμογονικών αλλαγών που εξελίσσονται με την Κίνα να προωθεί το «θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού» την Ρωσία, και όχι μόνο να «βλέπει» τις αρκτικές ρότες καθώς «συμφωνούν» ότι η αξιοποίηση των πληροφοριών είναι το παν για την ανάπτυξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter