Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξοπλισμοί λιμένων: Μαίνεται ο «άγνωστος παγκόσμιος τεχνολογικός πόλεμος»

amversa 0054

Αυτοματισμοί, ασφάλεια, εξοπλισμοί. Στο τρίπτυχο αυτό συγκεντρώνεται ο «άγνωστος παγκόσμιος τεχνολογικός πόλεμος» που μαίνεται από την προηγούμενη χρονιά σχεδόν «ανεξέλεκτος». Βασική αιτία του πολέμου αυτού η εμφάνιση των μεγάλων πλοίων σε μεταφορική ικανότητα TEU's και μάλιστα με αλματώδη γεωμετρική πρόοδο σε σύγκριση με προγενέστερες εποχές όπου η αύξηση του δυναμικού ακολουθούσε μία αυξητική μεν αλλά ήρεμη πορεία δε. Η εμφάνιση των «γιγάντων» ωστόσο στις θάλασσες του κόσμου έφερε τα λιμάνια προ της αναγκαιότητα να εκσυγχρονίσουν σχεδόν τα πάντα εκ βάθρων. Και είναι τόσο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με αναλυτές το γεγονός, ώστε κάθε κατάπλους και εξυπηρέτηση πλοίων – γιγάντων να λαμβάνει πανηγυρικό χαρακτήρα. Που προσλαμβάνει μηνύματος με «γνωστούς αποδέκτες» ότι το λιμάνι μπορεί να εξυπηρετήσει την συγκεκριμένη κατηγορία πλοίων.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι τις προηγούμενες δεκαετίες τα λιμάνια επικέντρωναν την πολιτική τους στους «χρόνους εξυπηρέτησης και τα τιμολόγια» εν αντιθέσει με τα διαδραματιζόμενα σήμερα όπου ουσιαστικά αναγγέλλονται επενδύσεις δις δολαρίων που στοχεύουν μεταξύ των άλλων και στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του πολέμου που μαίνεται είναι η αύξηση της παρουσίας επιχειρήσεων που προωθούν αυτοματισμούς, συστήματα και όχι μόνο ασφαλείας αλλά και εξειδικευμένους εξοπλισμούς σε εκθέσεις και διημερίδες που έχουν συμβεί ή μέλλεται να συμβούν όπου και παρουσιάζονται οι αιχμές με στόχο να δελεαστούν οι αρμόδιοι των λιμένων.

Το αξιοπρόσεκτο τέλος στην υπόθεση αυτή είναι ότι οι αναλυτές αδυνατούν να υπολογίσουν το μέσο όρο του κόστους που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών , των ανθρωπο-ώρων που έχουν δαπανηθεί για την ανάπτυξη συστημάτων κλπ αλλά και του κόστους αυτών των ωρών. Ωστόσο στο επίπεδο που όλοι φαίνεται να συμφωνούν είναι ότι το κόστος υπολογίζεται σε τρις δολάρια χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter