Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναδύονται τεχνολογικά θέματα λόγω mega ships

USA port 5578

Μπορεί τεχνολογικά τα Αμερικανικά λιμάνια να προετοιμάζονται για την εξυπηρέτηση μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά με τις πληροφορίες και τη διαχείρισή τους τι γίνεται; Το ερώτημα αυτό φαίνεται να αποκτά την ιδιότητα της κοινής συνισταμένης αναλυτών που αρέσκονται να εμβαθύνουν σε ζητήματα τεχνολογίας και των σε «πραγματικό χρόνο» εφαρμογών τους.

Η «αμφισβήτηση» ότι θα είναι εξ' ίσου ευχερής η διαχείριση ενός εξαιρετικά μεγάλου όγκου πληροφοριών που αναφέρονται στα μοναδοποιημένα φορτία ακουμπάει την «αλυσίδα» των logistics.

Και μάλιστα στο τμήμα εκείνο που αναφέρεται στη διαχείριση της πληροφορίας από τα συστήματα που έχουν οι εμπλεκόμενοι στην «αλυσίδα» και στη συνεργασία των υπολογιστών μεταξύ τους. Να σημειωθεί ότι στο «πρόσφατο» παρελθόν προβλήματα στη διαχείριση ανάλογων πληροφοριών είχαν εντοπιστεί σε διαδικασίες short sea shipping (sss) σε περιοχές όπου η πλεύση από λιμένα σε λιμένα ήταν μικρότερη η ίση του 24ώρου σε ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες σε Μεσόγειο, Αιγαίο αλλά και Μ. Θάλασσα.

Γεγονός τέλος είναι ότι εκτός των ηλεκτρομηχανολογικών εξοπλισμών όπου έχει προγραμματιστεί να δαπανηθούν δις αμερικανικών δολαρίων εκτιμάται ότι θα δαπανηθεί ένα εξ ίσου αστρονομικό κονδύλι για τεχνολογίες αιχμής στην πληροφορική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter