Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ κινήσεων για... «διαφήμιση»

DP World London Gateway

Δεν φαίνεται να καταπλήσσουν τους επαΐοντες των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και τους αναλυτές που αρέσκονται στην επεξήγηση τερτιπιών των ανά τον κόσμο ηγεσιών των μεγάλων λιμένων οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για ρεκόρ «κινήσεων» σε πλοία με μεταφορικές ικανότητες της τάξης των 20.000 TEU's. Πλέον πρόσφατη περίπτωση οι προσεγγίσεις του CMA CGM Benjamin Franklin οι οποίες και συνοδεύτηκαν από πανηγυρικού χαρακτήρα ανακοινώσεις τόσο για την προσέγγιση του εν λόγω «γίγαντα» όσο και για τις κινήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου αλλά και ανά βάρδια.

Λιμάνια όπως το DP World London Gateway και το Khorfakkan Container Terminal (KCT) κατέγραψαν ρεκόρ με τα λιμάνια της Β. Ευρώπης να έχουν κατακτήσει τα ρεκόρ μέσα στο προηγούμενο έτος.

Με το ζήτημα της «αξιοπιστίας» να παίζει πλέον καθοριστικό- απαντητικό- ρόλο έναντι των απαιτήσεων του παγκόσμιου εμπορίου, που παραμένει σταθερό στη φιλοσοφία «ο χρόνος είναι χρήμα» ,οι ναυτιλιακές εταιρίες έχουν κάθε λόγο να «χαίρουν» για τις προσπάθειες των λιμένων να «σπάσουν τα ρεκόρ τους». Όταν μάλιστα μία εκ των καθοριστικών παραμέτρων της «αξιοπιστίας» αποτελεί και ο χρόνος εξυπηρέτησης των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Δηλαδή του πεδίου για το οποίο θα γίνει πολύς λόγος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους καθώς είναι προγραμματισμένες επενδύσεις σεβαστού αριθμούς δις δολαρίων για εξοπλισμούς, αυτοματισμούς κλπ.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter