Σαβ05182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πρόκληση» για τα tugboats στα λιμάνια τα mega-ships

rymoylko 0054

Δεν πρόκειται για κάτι νέο αλλά για επέκταση του προβληματισμού των ειδικών σε θέματα ρυμούλκησης που πυροδοτήθηκε από την εμφάνιση-δρομολόγηση των γιγάντιων σε μεταφορικές ικανότητες πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ο τομέας των ρυμουλκών έχει τεθεί σε συναγερμό καθώς οι προκλήσεις για «κουμαντάρισμα» τέτοιων μεγάλων σκαφών αποτελεί πρόκληση και για τις ίδιες τις δυνατότητες των ρυμουλκών αλλά και για τους σχεδιαστές- ναυπηγούς του τομέα που διαβλέπουν ένα νέο πεδίο να δημιουργείται.

Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει προ πολλού για το αν και κατά πόσον οι δυνάμεις ώσης των υφιστάμενων ρυμουλκών είναι σε θέση να «τα φέρουν βόλτα» κυρίως σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι δυσμενείς ενώ αντίστοιχος είναι και ο προβληματισμός για τις εντός λιμένων δυνατότητες.

Από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις πάντως εξάγεται το συμπέρασμα ότι λίαν προσεχώς θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και στον τομέα της ναυπήγησης και των μηχανών πρόωσης των σκαφών αυτών καθώς αποτελούν μία ειδική κατηγορία σκαφών μέρος του στόλου των οποίων υποστηρίζουν και εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου και φυσικών αερίων στις θάλασσες ή μετακινούν για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιριών τους εξοπλισμούς τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter