Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δημοσίευσε η CLIA την έκθεση State of the Cruise Industry Outlook

0CLIA Logo

Η Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων, δημοσίευσε σήμερα την έκθεση State of the Cruise Industry Outlook για το 2022.

Η ετήσια έκθεση δείχνει πώς ο κλάδος συνέχισε να επανέρχεται υπεύθυνα με αποδεδειγμένα πρωτόκολλα που πρωτοστατούν, υπογραμμίζει την αξία του τουρισμού κρουαζιέρας στις τοπικές κοινότητες και τις εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο και καταγράφει τη συνεχή πρόοδο της βιομηχανίας προς την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα.
"Ηέκθεση Του 2022 State of the Cruise Industry Outlook παρέχει την ευκαιρία να αναλογιστούμε πόσο μακριά έχει φτάσει ο κλάδος μας, καθώς οι θαλάσσιες γραμμές κρουαζιέρας CLIA έχουν υποδεχθεί περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες στο πλοίο από την επανόγκρου των δραστηριοτήτων τους τον Ιούλιο του 2020. Ενώ η εστίασή μας στην υγεία και την ασφάλεια παραμένει απόλυτη, ο κλάδος μας πρωτοπορεί επίσης στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη διαχείριση των προορισμών», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CLIA.

"Ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί σημαντικό οικονομικό παράγοντα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με προορισμούς κρουαζιέρας, ώστε οι κοινότητες να ευδοκιμήσουν από τον υπεύθυνο τουρισμό. Τα μέλη μας επενδύουν επίσης σε νέες τεχνολογίες και νέα πλοία και επιδιώκουν τον στόχο της καθαρής κρουαζιέρας ουδέτερου άνθρακα μέχρι το 2050.»

Σύμφωνα με τη Marie-Caroline Laurent, Γενική Διευθύντρια της CLIAEurope: «Η επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ελλάδα είναι μια ευπρόσδεκτη ώθηση για τα περισσότερα από 11.000 άτομα που απασχολούνται στον ελληνικό τομέα, καθώς και για εκείνους των οποίων τα μέσα διαβίωσης εξαρτώνται από τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών γραφείων, των ξενοδοχείων, των ξεναγών, των λιμενικών φορέων και πολλών άλλων παρόχων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα».

Η έκθεση προοπτικών για το 2022 περιλαμβάνει επίσης προβληματισμούς από εταίρους του κλάδου της κρουαζιέρας και μέλη της κοινότηταςσε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Robert Courts MP, Υπουργού Ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάτο Φράνκοβιτς Δήμαρχος του Ντουμπρόβνικ. Laura McDonnell, ιδιοκτήτης καταστήματος στο Τζουνάου της Αλάσκας. Alex Fraile, ξεναγός στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία; Danny Genung, Διευθύνων Σύμβουλος, Harr Ταξίδια, και Mandy Goddard, M.Ed., CLIA Ελίτ Σύμβουλος Κρουαζιέρας (ECC).

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:
• Στόλος του Μέλλοντος. Μέχρι το 2027, ο στόλος μελών της κρουαζιερόπλοιων CLIA θα αντικατοπτρίζει σημαντικές προόδους στην επιδίωξη της βιομηχανίας κρουαζιέρας για ένα καθαρότερο και αποδοτικότερο μέλλον.
o 26 κρουαζιερόπλοια με LNG
o 81% της παγκόσμιας ικανότητας που εξοπλίζεται με τα προηγμένα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων
o 174 κρουαζιερόπλοια με συνδεσιμότητα ισχύος στην ακτή
• Παγκόσμιος οικονομικός αντίκτυπος για το 2020. Σε σύγκριση με το 2019, τα οικονομικά στοιχεία του 2020 καταδεικνύουν τις εκτεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας στην ευρύτερη κοινότητα κρουαζιέρας και υπογραμμίζουν τη σημασία του τουρισμού κρουαζιέρας για τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο.
o 5.8M επιβιβάσεις επιβατών (-81%)
o 576K θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από κρουαζιέρες (-51%)
o $6 3.4B συνολική οικονομική συνεισφορά (-59%)

• Πρόοδος επανάληψης. Τα κορυφαία πρωτόκολλα της βιομηχανίας διευκολύνουν την επανέναρξη του τουρισμού κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, ο οποίος επαναφέρει τους ανθρώπους στην εργασία και αναζωογονεί τις τοπικές και εθνικές οικονομίες.
o Περισσότερο από το 75% της χωρητικότητας των ωκεάνιων μελών έχει επιστρέψει στην υπηρεσία
o Σχεδόν το 100% προβλέπεται να είναι σε λειτουργία μέχρι τον Αύγουστο του 2022
• Αξία των τουριστών κρουαζιέρας. Οι τουρίστες κρουαζιέρας, και τα χρήματα που ξοδεύουν, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τις τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
o Κάθε 24 καταδρομικά δημιουργεί μία ισοδύναμη εργασία πλήρους απασχόλησης
o Τα καταδρομικά ξοδεύουν κατά μέσο όρο 750 EUR ανά επιβάτη σε πόλεις-λιμάνια κατά τη διάρκεια μιας τυπικής επταήμερης κρουαζιέρας
o 6 στα 10 άτομα που έχουν κάνει κρουαζιέρα λένε ότι επέστρεψαν σε έναν προορισμό που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά μέσω κρουαζιερόπλοιου
• Διαχείριση προορισμού. Η συνεχής συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτονται κρουαζιερόπλοια παραμένει κρίσιμος στόχος για τη βιομηχανία κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, των ελληνικών προορισμών της Κέρκυρας και του Ηρακλείου και της πόλης της Πάλμα στις Βαλεαρίδες Νήσους.

• Κατηγορία 2022. Οι θαλάσσιες γραμμές κρουαζιερόπλοιων CLIA προβλέπεται να κάνουν το ντεμπούτο τους σε 16 νέα κρουαζιερόπλοια το 2022, συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που κινούνται με ΥΦΑ και εννέα πλοίων αποστολής. Η κατηγορία του 2022 θα είναι 100% εξοπλισμένη με Προηγμένα Συστήματα Επεξεργασίας Λυμάτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter