Παρ05102024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμενικό Ταμείο Θήρας: «Θέμα» ο ταυτόχρονος κατάπλους κρουαζιερόπλοιων

santorini krouaziera 054

Αναδιαμόρφωση των ωρών κατάπλου τους, ώστε να μην συμπίπτουν, προτείνει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας (Σαντορίνη) καθώς διαπιστώνεται πλέον πρόβλημα στην ομαλή από-επιβίβαση των επιβατών τους. Το όλο ζήτημα απασχολεί από πέρσι και τους τοπικούς τουριστικούς φορείς που διαπίστωσαν αρκετά προβλήματα καθώς πλέον στο νησί καταπλέουν πλοία με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες επιβατών ήρθε στο προσκήνιο φέτος κατά τη διάρκεια των εργασιών του 3ου Posidonia Sea Tourism Forum.

Μάλιστα το όλο ζήτημα συνεξετάστηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων για την επάρκεια των νησιωτικών λιμενικών υποδομών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κρουαζιερόπλοια στις αφιξο-αναχωρήσεις τους.

Με βάση τα στοιχεία αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν το πρωί, με εύρος κατάπλου όλων την μία ώρα, πέντε κρουαζιερόπλοια με συνολική μεταφορική ικανότητα 11,500 ατόμων μεγάλος αριθμός εκ των οποίων έχουν προγραμματίζει να περιηγηθούν στο νησί.

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση επιχειρείται συνεννόηση μεταξύ του αφετήριου, για τις ελληνικές προσεγγίσεις λιμένα Πειραιά με τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία αλλά και μεταξύ των εταιριών που διαχειρίζονται στόλους πλοίων που καλύπτουν ελληνικές προσεγγίσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter